Forum

Forum Navigation
You need to log in to create posts and topics.

12

Nyfiken på om någon vet vad typ av dräkter simmarna hade. Var det material typ baddräkt/badbyxor eller rent av tunna våtdräkter (dräkt med våtdräktens funktion, flytkraft m.m.)?

Tittar man på bilderna på https://www.rio2016.com/en/marathon-swimming så ser det ut att vara bara kroppar. Gissningsvis simmar dom med ett par Speedo eller liknande:)

Annie Thorén som kommenterar loppen i tv (och gör det med bravur!) sa en intressant sak: alla simmare får sina naglar inspekterade före loppen för att se att de är kortklippta och filade. Hon sa att det inte främst var för rivsår utan risken att riva sönd

Håller med att Annie Thorén var kanon som kommentator. Vill också berömma dig Adrian för din kanonfina insats på Vidösternsimmet!
Min fråga grundar sig på att jag söker alternativ till konventionell neoprenvåtdräkt, särskilt för att jag har svårt att hitt

Håller med dig Anders att Adrians prestation var grym i de svåra omständigheterna.

Vad det gäller simdräkter i mästerskap finns det en hel del regler som gör att de dräkterna skiljer mycket från traditionella våtdräkter i neopren.

De får ej täcka hals e

simma inte de i swimskins?

Ryan - om de är godkända av FINA. Men jag tror faktiskt inte det finns några "swimskins" som är det.

http://www.fina.org/content/fina-approved-swimwear

jag menar att killar få simma i damdräkter.

alltså killar i bassäng få inte har något övan på naveln, men i OW få de har över kroppen.

Japp, stämmer.

fick höra på siste OW möte med Hasse i maj att i okt kommer FINA att ändra regler om vad räknas som våtdräkt och OW dräkt för att anpassa regler för oss i Norden.

ska vara rolig att ser vilket ändring kommer.

12