Forum

Forum Navigation
You need to log in to create posts and topics.

Teorin att choklad är bra för hälsan får stöd i en ny holländsk studie. Den visar att män som äter mycket choklad löper hälften så stor risk att dö i hjärt- och kärlsjukdomar som män med en lägre kakaokonsumtion, skriver Svenska Dagbladet.

Det är fors

och så ska det vara choklad med 72% kakao eller mer, sånt som många inte äter! 😉

En liten studie publicerad i Heart. 2006;92 119-20 visade att flera hjärtprotektiva saker sker vid intag av mörk choklad.
Man randomiserade 40 män till att antingen äta 40 g mörk eller 40 g vit choklad och mätte sedan olik funktioner under 8 timmar.
Vad

randomiserade ? nytt ord i svenskan va? 😉

Ja, det är ju som sagt kakao som är nyttigt, och därför bör man kanske försöka äta kakaon så ren som möjligt, inte våra feta, sockriga marabou direkt!

Randomiserade betyder bara att man har lottat vilka som får vad. En forskningsterm. De studier som har högst status är de randomiserade dubbelblinda, vilket betyder att lotten avgör vem som behandlas med vad och att varken testpersonen eller testledaren v