Forum

Forum Navigation
You need to log in to create posts and topics.

ca 45-60 min m.a.o. ca en mil +/- nån km...för att det ska kännas meningsfullt.

Om jag tänker att jag ska gå ut och springa så tänker jag ca 45 minuter, men den egentligen tiden som jag faktiskt blir ute beror helt på var jag i slutändan bestämmer mig för att springa.

Ett pass utan något speciellt syfte brukar bli ca 45-60 minuter. Även om passen är intensiva verkar de falla inom den tiden då uppvärmning och nedvarvning tillkommer.

6 - 10 km

25 till 45 minuter, vissa pass är längre men då räknas de som långpass. Min tanke är att de under hösten ska nå upp till 15 km och då behöver jag mer än 90 minuter

Det beror väl också lite på din livssituation. Du skrev om "dagisfarsoten", så då kanske du har småbarn som inte medger så mycket egen tid? Då är det väl helt ok med halvtimmespass, så att de hinns med i vardagen. "Bättre kort än inte alls!" Sen på helgen

Ska jag bara ta en "runda" blir det oftast 10 km. Springer helst i motionsspår och då är det spårens längd som gäller. 5 km känns lite för kort och 15 km lite för långt om det bara är fråga om att ta en liten löptur.

Springer jag däremot för att träna in

AnnaPanna: Tränar jag för Lidingöloppet är mitt typpass 45 min-2 timmar. Tränar jag för att "ta en runda" kan det vara en halvtimme. Tränar jag för riktigt långa distanser kan typrundan vara 2 timmar, men oftast är något pass kortare och några pass kan va

AnnaPanna: Bra fråga! Jag tar rundor på 30-60 minuter om jag bara ska ut på en vanlig distansrunda. Det finns olika skolor och jag tror att lite av varje under en 7-10 dagarsperiod är bäst.

Det finns en liten tumregel som brukar nämnas i dessa sammahang

Mina flesta lugna pass är ganska lika och varar ganska precis timmen i Delsjöområdet (med lite transport dit och hem). Någon gång i veckan förlänger jag med ytterligare tio minuter.

Dina normalpass bör inte vara mer ansträngande i längd och ansträngning