Forum

Forum Navigation
You need to log in to create posts and topics.

12

Halloj!

När jag pluggade biomek, anatomi, fysiologi osv på GIH så pratade vi vid ett tillfälle om att glykogendepåerna är relativt tomma efter natten varför träning innan frukost skulle vara mer effektivt ur fettförbränningssynpunkt. Kroppen skulle då bö

"Det finns en väl förankrad och till synes odödlig myt att denna typ av lågintensiv aeroba aktivitet även skulle vara någon form av mirakelkur för att förlora kroppsfettet men det är ännu helt obevisat. Vad som ligger till grund är dock ganska logiska fak

Det lilla jag vet i ämnet så är det att kroppen aldrig är tom på glykogen. Levern innehåller ca 100 g lagrat glykogen, som börjar ombildas till glukos via glukagonet, när blodsockret är lågt. Muskelglykogenet är knappast heller tomt efter en natts fasta.

Håller med de två föregående. Var nyligen ute på ett tidigt morgonpass innan frukost och glukogenet räckte lite drygt 25 km. Alltså ganska långt från tomma depåer vid starten.

Nu används glykogenet i första hand vid hög intensitet och inte vid distansträning.

(Jag var klantig och gasade för mycket i tung modd)

Är det någon som har sett effekterna av träning innan frukost? Jag inbillar mig att det skulle vara intressant både m a p effekten av träningen och risken för infektioner.

Jag inbillar mig dessutom att det är lite vanskligt att gruppera personer bara m

Löpning innan frukost = 0 energi, iaf i mitt fall =) Går så långsamt och hatar att springa långsamt.

http://articles.elitefts.com/articles/nutrition/logic-does-not-apply-part-2-breakfast/

http://www.leangains.com/2010/09/fasted-training-insulin-sensitivity.html

Finns otroligt mycket att läsa om fastande träning, dvs. träning för frukost eller på fastan

Vad är de positivia effekterna egentligen?

12