Forum

Forum Navigation
You need to log in to create posts and topics.

Bertil:: Lite läsning om problmet från w3c
http://www.w3.org/WAI/intro/captcha.php
http://www.w3.org/TR/turingtest/
http://dev.w3.org/html5/alt-techniques/#captcha

Tackar! Jag ska läsa igenom det få se vad som skrivs i ämnet.

Kolla på http://www.mik.se där är det löst genom att man får addera två tal (under 10). Mycket enkelt och effektivt. Det forumet är helt öppet utan registrering, och all spam har försvunnit.

Anders: Samma metod använder FunBeat faktiskt när en ej inloggad person vill skriva i en persons gästbok. Jag har funderat på att använda samma i det här fallet.

Captchas är för krångligt om man inte råkar befinna sig bland dom 10% som har perfekt syn. Lösningen som t.ex Runnersworld.se har, "Skriv tjugofyra med siffror", är fantastiskt mycket bättre. Går den att genomgöra? Eller är det bara jag som tycker så?

Några har redan påpekat detta men det tåls att skrivas igen...Detta är EN lösning som valdes, inte sagt att det automatiskt är den bästa. Det är många sidor som väljer detta och personligen har jag inga problem. Men om någon vet något bättre alternativ så

Hmm. Jag fick just ett nytt spam - trodde inte det skulle komma fler? Eller behöver botten inte valideras för att den skickat till mig förut?

Jag gjorde en spam-sökning och hittade en del spam som skickades innan spam-spärren infördes, det var ett sådant som du hade fått.

Jag med tydligen, från en baby des (kallar sig miss Glädje) 🙂

Japp, jag fick också ett, från baby des.

Det första jag nånsin fått här på Funbeat kan tilläggas.