Forum

Forum Navigation
Forum breadcrumbs - You are here:ForumLöpningJams?
You need to log in to create posts and topics.

Varsågod. Helt utan ironi. Faktiskt.

Jag hörde just att om man vill kan man lägga dumlekola (tex) i ovispad grädde, värma försiktigt (inte FÖR varmt) låta kallna ordentligt och sen vispa som vanligt. Då får man vispgrädde som smakar dumlekola. Kanske nåt för dina semlor Peter 🙂

Vad hindrar dig Peter?!?

Ibland kallat ganache. Dumlekolan måste smälta ner helt i grädden. När den gjort det ställs den i kylen över natten (eller annan period men lämpligen ganska många timmar). Kyler man den inte så länge så kommer den inte att kunna vispas tjock. Vispa som va

Är det vad som också brukar kallas dumlefluff?

Ja, fast det låter förstås inte lika tjusigt.

Nej, verkligen inte!

verkar som Jams inte är nåt för oss FunBeatare.. 🙂

Vi föredrar choklad. Vi blir snabbare skidåkare då. 🙂

Alla föranmälda till Månkarbo Marathon fick en Dumle-kola i sitt nummerlappskuvert (plus en liten klubba) vid 2008 års lopp....de ni. Annars så smakade jag en kanongod "Selma" för typ 15 år sedan där grädden smakade punsch..å bagrn sa att det bara var ess