Forum

Forum Navigation
Forum breadcrumbs - You are here:ForumSimningSynas när man simmar OW
You need to log in to create posts and topics.

Jag vet inte varför men jag är väldigt sugen på att testa simma utomhus ganska snart. Finns det något smidigt sätt att synas på när man gör det? Jag tänker att jag skulle vilja ha två neongula armvärmare typ + en färggrann huva och vantar. Jag har inte ko

Vissa använder en sådan här "släpboj":

http://www.olanderswim.se/triathlon-oppet-vatten-vatdrakter/vatdrakter-simning-i-oppet-vatten/safeswimmer

Jag har inte testat den själv, men idén verkar ju bra.

Kolla på den här filmen 🙂

https://vimeo.com/92022445

1- Färgglad badmössa
2- sim nära kanten
3- hitta en mindre båt trafficking område
4- simma med någon annan
5- simboj

Simmar med sån safer swimmer. Man syns riktigt bra och jag märker inte mycket av den när jag simmar. Dessutom kan man stoppa i GPS och nycklar i den eller vad man nu vill ha med och skulle det hända något kan man hänga i den och flyta.

Känns som viktigaste är att välja ställe att simma på. Simma längs kanten och simma inte i område med (snabbgående) båttrafik. De två sjöarna jag simmar i är det aldrig några båtar, ibland kanoter.

Val av plats tror jag också är superviktigt. Jag har tillgång till massvis med vatten eftersom jag bor i Sundbyberg/Stockholm, men tyvärr är mycket av vattnet inte så båtfritt. Men jag har tänkt att när jag börjar simma ute så gör jag det i Brunsviken och

Jag använder "släpbojen" enligt ovan och kan rekommendera den.

Om man tvingas simma i vatten där det är båttrafik är Saferswimmer "ett måste".
Jag rekommenderar den även i när man simmar i "lugna vatten". Det fungerar jättebra att förvara telefon och nycklar om man inte har någon på land som vaktar värdesakerna.

För

Rösjön är ett bra båtfritt alternativ.