Forum

Forum Navigation
Forum breadcrumbs - You are here:ForumCykelVem är du? Enkel men viktig säker …
You need to log in to create posts and topics.

Jag måtte vara korkad, men inte hade jag letat efter nåt så löjligt som en förkortning om jag ville ringa en anhörig från någons mobil. Mor eller syrran eller nåt sånt. ICE näää, det har jag aldrig hört talas om förrän nu.

Det har varit en hel del skriverier om ICE. Tydligen är det något räddningspersonal kollar upp om man hittar en mobil på den skadade. Men som cyklist får man hoppas att mobilen inte fått en smäll av vurpan så att batteriet hoppar loss. 🙂

Anhörig måtte väl ändå vara bättre att döpa den kontakten till. Fattar ju vem som helst utan att läsa rätt tidningsartiklar. Dessutom kommer det ganska högt upp i listan.

ICE är inget svenskt påhitt utan kommer från USA. Jag har läst och hört information på flera ställen om att folk uppmanas att lägga in det namnet i sin mobil. Personligen tycker jag det är klockrent!

> Anhörig måtte väl ändå vara bättre att döpa den kontakten till. Fattar ju vem som helst utan att läsa rätt tidningsartiklar. Dessutom kommer det ganska högt upp i listan.

Finns det alltid svenskar som kan förstå ordet "anhörig" där man kan råka ut för

> ICE är inget svenskt påhitt utan kommer från USA

Delvis rätt. Bob Brotchie är dock britt...

http://en.wikipedia.org/wiki/In_case_of_emergency

Jag har satt min sambo under aaa och min vuxna son under aa. På det viset kan jag utan att behöva titta på telefonen nå dom genom att trycka på mittknappen några gånger om något skulle hända. Man skulle ju kunna utöka det genom att sätta dom under aaanhör

Jag har gjort likadant ungefär. Jag stavar Anita som Aanita så att hon står först i katalogen.

Man kanske kan skriva.. Vem ska trösta knyttet?? 🙂

Om man avviker från vad som är vedertaget kan man ju ta en risk genom att ha sin kontaktperson först som Aaaanita. Vem vet då om det är Televinken som kallar?

http://www.civil.se/ice.pbs