Quote from ellen olsson on 31 July 2009, 19:55Alkoholen påverkar inte glykogenet. Däremot så får bl.a. levern lägga lite krut på annat...
Alkoholen påverkar inte glykogenet. Däremot så får bl.a. levern lägga lite krut på annat...
Quote from Elias Engqvist on 31 July 2009, 20:29Skulle tro att det snarare är ättika det luktar (kallas även bakfylla)
Skulle tro att det snarare är ättika det luktar (kallas även bakfylla)
Quote from Funbeat user on 31 July 2009, 20:44Linglings expert kan ha rätt.
Hörde en story för länge sen att alkohol-dehydrogenas som hanterar alkohol och laktat-dehydrogenas som hanterar mjölksyra konkurrerar om samma coenzym.
Finns alkohol (t.o.m. små mängder) struntar kroppen i att återbilda mj
Linglings expert kan ha rätt.
Hörde en story för länge sen att alkohol-dehydrogenas som hanterar alkohol och laktat-dehydrogenas som hanterar mjölksyra konkurrerar om samma coenzym.
Finns alkohol (t.o.m. små mängder) struntar kroppen i att återbilda mj
Quote from ellen olsson on 31 July 2009, 20:47Jo, men det handlar ju om indirekta effekter. Alkoholen påverkar inte glykogenet i sig.
Jo, men det handlar ju om indirekta effekter. Alkoholen påverkar inte glykogenet i sig.
Quote from Funbeat user on 31 July 2009, 20:51Absolut, Du har rätt!
Edit: Och mat man äter blir snart glukos och kan bidra till glykogenet. Det är bara mjölksyran som återvinns sämre.
Absolut, Du har rätt!
Edit: Och mat man äter blir snart glukos och kan bidra till glykogenet. Det är bara mjölksyran som återvinns sämre.