Forum

Forum Navigation
Forum breadcrumbs - You are here:ForumLöpningVätskeförlust långpass
You need to log in to create posts and topics.

Chalmers "klubbstuga".

Vad jag skulle vilja veta är hur mycket vätska som är lagom att peta i sig?

Det känns inte som en bra ide att springa långt när det är varmt det är därför som jag nu försöker dricka under mina längre pass,för att öva inför varmare tider.
🙂

Kan kroppen

Yvonne, du och Rune Larsson. Han brukar dra en historia om hur han lassade in en bit smörgåstårta varje varvning (mil) under en 100km tävling. Han gick upp ett kilo under loppet.

Okej - jag är ju i gott sällskap om det är jag och Rune 🙂

Jag märker att då jag springer långt är det som om vätskan skulle samlas i kroppen - jag blir som en uppsvullen ballong och det syns på vågen efteråt.

Yvonne, hur mycket dricker du egentligen? Det är inte nyttigt att dricka så mycket att kroppen sväller upp. Folk har dött på det viset, även om det inte är särdeles vanligt.

Jag tycker inte jag dricker speciellt mycket: brukar ta några klunkar en gång i halvtimmen vid långpass och långlopp.

Nä, vi ultralöpare drabbas inte av vätskeförlust med den regelbundenhet som krävs för att hjärnan ska krympa. Vi bälgar i oss både mat och dryck i jämn takt när vi tävlar och det gör vi inte så ofta. Högst någon gång i månaden. Och precis som Yvonne säger

Mikael säger att man har mätt minskning av hjärnan på ultralopp, men hävdar samtidigt att det inte är de som springer långt som har störst risk attdrabbas, utan de som springer kort(are)?

Det är ju bara att se hur mycket Mikael förlorade senast (se ovan)

Bari-Nordkap är inte representativt för ultralopp. Att man gjorde medicinska studier där var just för att man fick en unik studiegrupp och 60 dagars repetitiv fysisk aktivitet.

De studierna visar också på att vi som bara sporadiskt utsätter oss för vätsk

Varför så otrevlig, Mikael?

Om det inte blir några kroniska skador av 6% vätskeförlust som du ådrar dig, så känns 2% ganska säkert. Tom 3% känns rätt OK.

http://www.pharmabiomedic.se/Extrem-laongdistansloepning-kan-vara-skadligt-foer-kroppen

Är det den