Quote from Funbeat user on 24 March 2011, 12:45Att syrepptaget är tillräckligt för att varenda molekyl glukos, fett, etc ska förbrännas fullständigt (dvs aerobt) och mjöksyra/laktatnivåerna ligger stabilt (på 4 mM ungefär vid löpning).
edit: att kroppen "transporterar bort" mjölksyra kanske inte är e
Att syrepptaget är tillräckligt för att varenda molekyl glukos, fett, etc ska förbrännas fullständigt (dvs aerobt) och mjöksyra/laktatnivåerna ligger stabilt (på 4 mM ungefär vid löpning).
edit: att kroppen "transporterar bort" mjölksyra kanske inte är e
Quote from Elias Engqvist on 24 March 2011, 13:31Du skriver ju själv "överskottet av mjölksyra transporteras bort" ???
Du skriver ju själv "överskottet av mjölksyra transporteras bort" ???
Quote from Funbeat user on 24 March 2011, 13:36Forskarna verkar vara oeniga huruvida syrebrist är orsaken till laktatproduktion. En alternativ teori är att vid hög arbetsintensitet, kopplas snabba icke-oxidativa muskelfibrer in som alltså inte kan förbränna laktat oberoende av hur mycket syre de har
Forskarna verkar vara oeniga huruvida syrebrist är orsaken till laktatproduktion. En alternativ teori är att vid hög arbetsintensitet, kopplas snabba icke-oxidativa muskelfibrer in som alltså inte kan förbränna laktat oberoende av hur mycket syre de har
Quote from Funbeat user on 24 March 2011, 13:39Borde vara säkrare att säga att tröskeltempot är det högsta tempot då laktatkoncentrationen i blodet kan hållas konstant över tiden. Är koncentrationen konstant över tiden ligger man under tröskeltempot oavsett koncentartion och stiger koncentrationen obe
Borde vara säkrare att säga att tröskeltempot är det högsta tempot då laktatkoncentrationen i blodet kan hållas konstant över tiden. Är koncentrationen konstant över tiden ligger man under tröskeltempot oavsett koncentartion och stiger koncentrationen obe
Quote from Funbeat user on 24 March 2011, 14:14Christer S, Jo men men då menar jag bokstavligen transportera bort, via blodet, från muskler som producerar överskott på mjölksyra/laktat, till andra muskler och organ som eliminerar mjölksyra (vilket kräver syre).
Det jag vänder mig emot är om man säger
Christer S, Jo men men då menar jag bokstavligen transportera bort, via blodet, från muskler som producerar överskott på mjölksyra/laktat, till andra muskler och organ som eliminerar mjölksyra (vilket kräver syre).
Det jag vänder mig emot är om man säger
Quote from Funbeat user on 24 March 2011, 14:23Vissa forskare tror inte att det uppstår syrebrist i musklerna utan att FADH2 (har jag för mig?) inte hinner regenereras snabbt nog i andningskedjan. Laktatjoner bildas då för att neutralisera det överskott av vätejoner som bildas. I så fall är inte mjölk
Vissa forskare tror inte att det uppstår syrebrist i musklerna utan att FADH2 (har jag för mig?) inte hinner regenereras snabbt nog i andningskedjan. Laktatjoner bildas då för att neutralisera det överskott av vätejoner som bildas. I så fall är inte mjölk
Quote from Elias Engqvist on 24 March 2011, 14:28Olle: varför trodde du att jag menade "bildligen transportera bort"?
Olle: varför trodde du att jag menade "bildligen transportera bort"?
Quote from Funbeat user on 24 March 2011, 15:37Christer. jag vet inte hur du menade, det finns ju två alternativ... Tröskeltempo har ju inte med lokal anhopning av mjölksyra att göra, snarare hela kroppens förmåga att eliminera den mjölksyra som produceras
Anders, den här enkla bilden kanske beskrive
Christer. jag vet inte hur du menade, det finns ju två alternativ... Tröskeltempo har ju inte med lokal anhopning av mjölksyra att göra, snarare hela kroppens förmåga att eliminera den mjölksyra som produceras
Anders, den här enkla bilden kanske beskrive
Quote from Funbeat user on 24 March 2011, 16:37@OE: Läste nånstans/nån på FB reffade till en artikel där ett team tog biopsier och de kunde inte se att det inte var syretillgången som utgjorde den begränsande faktorn.
@OE: Läste nånstans/nån på FB reffade till en artikel där ett team tog biopsier och de kunde inte se att det inte var syretillgången som utgjorde den begränsande faktorn.