Forum

Forum Navigation
Forum breadcrumbs - You are here:ForumLöpningDryck/energi unde löprundan...
You need to log in to create posts and topics.

Jag undrar hur hjärnan fungerar när blodsockret är slut?

@Anders Ja, mackan äter jag mest för att den ska komma mitt humör när jag kommer hem eller till jobbet efteråt till nytta, inte så mycket för att den fysiologiskt skall komma min löpning till nytta 😉

David, först såhär
BILD:http://france.worldcupblog.org/files/2009/11/crying-baby-300x300.jpg
Sen såhär:
BILD:http://janeheller.mlblogs.com/duh-701568.jpg

Aha, då är det blodsockerbrist som är problemet.

@Fp. David ¤®: Hjärnan är en ren och skär sockermaskin. Den fungerar inte alls när den inte får något socker. Men det finns under normala omständigheter alltid socker att tillgå i kroppen - på ett eller annat sätt. Hjärnan är i vilket fall det som klarar

Hur kommer sockret till hjärnan?

Angående mängd intag av tex dextrosol:
Man brukar säga att man kan ta upp 30-60 gram kolhydrater i timmen och en sån här http://www.dextro-energy.com/produkte/stange/index.asp väger 47g. Sen säger man att man bör eftersträva en 6% blandning av vatten/kolh

Med tanke på vad Berglund skrev om omställningen från kolhydratsförbränning till fettförbränning: Efter att nyligen ha börjat försöka återkomma till lite längre löppass, har jag upplevt fenomenet att det faktiskt känts jobbigare att jogga en knapp timme

Pratar vi fettförbränning nu?
För min del brukar det jobbiga med att gå på fettmotorn vara mest psykiskt. Det går så j-ä-ä-ä-ä-v-l-a sakta. Inte nödvändigtvis fysiskt ansträngande men psykiskt. Och att då bryta av med att öka tempo, byta löpsteg, lyssna p

Vad jag slår i mig under ett pass handlar lika mycket om hur jag ska må efteråt, det handlar också om hur varmt det är eller torrt i luften.
Jag kan klara en del pass utan vatten, men dricker jag efter t ex en halv timme, och matar på med lite vatten med