Forum

Forum Navigation
Forum breadcrumbs - You are here:ForumLöpningfolk och folk
You need to log in to create posts and topics.

Nu tar jag en Kransekaga.

inte för att vara sån men det heter faktiskt kransekagE, med e på slutet.

eller jo, nu var jag ju faktiskt lite sån ändå men jag skyller på mitt danska ursprung 😉

Har ingen betydelse för den är i lilla magen nu tillsammans med några syskon.

mjaeae, lite roll spelar det, jag vill ju inte att du ska hamna i trubbel om du skulle cykla i Danmark nån gång 🙂

sen är det väl skönt för den lille telningen att han/hon/den/det inte ensam i alla fall. Själv går jag efter uttrycket "en lille en".

Jag har redan kört i Danmark några år, är halvdansk, jobbat där och haft danska huvudmän.
Faktum är att jag har klarat mig ganska bra utan att kunna skriva danska..

ahaaa, en landsfrände ... eller en halv i alla fall, eller du är ju hel men... äsch, du fattar säkert.
Lilla mammsen kommer från DK så jag är också halvdansk (t+)

Talar ni om danska, norska eller skånska kranskakor?
(spritsad mandeldeg a la krokan, i ringform)
😉

kransekage ÄR dansk. Punkt slut. Inget annat 😉

Den ska väl egentligen om allt är rätt se ut så här:
BILD:http://www.familien-holm.dk/navngivning/kransekage.jpg
stork och smällare är valfria tillbehör 🙂

det finns dock även en variant som är lättare at

Enda gången jag ätit "kranskaka", var det norrmän som hade en slik på sitt ex-öl, har för mig deras kransar var spritsade (och utan glasyr?).
Vissa utläggningar från norrmän får mig att tro att framför allt området kring Oslo är en aning påverkat av Danm

Ja, viktigast är att det är gott! Jag kommer att tänka på:

Bagar Bengtsson här i stan
han har bakat en krokan:
Fyra rum och ovanpå
där har bagaren en vrå
där han sover på en plåt till klockan två.