Forum

Forum Navigation
Forum breadcrumbs - You are here:ForumLöpningMaraton
You need to log in to create posts and topics.

Kul att kunna hjälpa 🙂

En grej förutom musik (fungerar kanon för mig med) är att jag tycker mig få mer kraft av att springa utomhus. Nedkylningen verkar göra att jag kan ta i lite till på slutet. Något jag inte kan på löpband.

Armpendlingen är också vi

Var hos naprapaten idag. Det är en som är specialiserad på löparskador http://www.naprapatlabbet.se (Mattias). Han har små tips:

När man rullat över hela foten i steget ska man skjuta ifrån med stortån. Dels ser man så till att steget blir någorlunda rak

Jag har hört att proffsen tränar vattenlöpning en dag i veckan. Att man gör löprörelser i vattnet kan jag lista ut men är det någon som vet mer?

Jag tror man har en wetväst på sig och binder fast sig så man inte åker iväg och gör löprörelser. Så sa min sjukgymnast att man gjorde i alla fall.

OK! Kan man göra något sådant i stockholmstrakten? Eriksdalsbadet?

Det går nog på det flesta badhus där det finns djupvatten och där man har wetvästar att låna ut. Ring och fråga vetja!

> Idealet är att springa med fötterna i färdriktningen (inte utåt eller inåt med tårna), pendla med armarna framåt och bakåt (inte låst vid bröstet och vridandes inåt), föra fram höften något, rulla på hela foten,

Vad gäller att rulla på foten så är det

Jag har läst lite om det där och insett att det nog är som med dem som hävdar att all löpning med skor är vansinne. De hävdar att det "naturliga" steget försvinner om man har löparskor.

Var och en blir salig på sin gröt. Hade jag problem med mina fötter

Lite coolt är det dock att Haile Gebreselassie kör stilen 😉

Daniel,

Har du inte sett små barn springa? Det ser ju inte särskilt optimalt ut. Barn börjar inte springa "ordentligt" förrön kanske i 6-8 årsåldern. Tror du inte de är förstörda då redan?