Forum

Forum Navigation
You need to log in to create posts and topics.

Linus: Funderar på om det kanske inte är blodsockret utan att magen snor blod från benen för att smälta ditt skrovmål?

Dextrosol är perfekt att ta strax innan starten på ett lopp, för att få ut max av de första sju sekunderna då man ska accelerera.

Det där med olja...
Såg ett program om Ola Skinnarmo och hans resa till nordpolen, då klämde han i sig en påse olja, bra energi vikt förhållande om man ska skida 60dagar med all utrustning i pulka.
http://www.highsport.se/news/artiklar/olgo/olgo.html

@Linus: Vad jag menar var att blodsockerhalten stiger om du trycker i dig en gel...och insulin utsöndras för att trycka ned nivån.
Gör man en fysisk aktivitet så förbrukas blodsockret och insulinpådraget borde inte inträffa.

Det var så jag menade, som gl

Torbjörn, ja kanske det, eller kanske ta med två sportdrycksflaskor in på mc donalds: en tom att fylla med colan och en med vatten till maten, och sen ta colan på cykelturen hem... 😀

Alex, ja det är en bra fråga...

Börje, ja då var det inte en skröna..

Apropå hypoglukemier så är risken inte extremt stor om ni äter en timme innan ett lopp. Men däremot så upplever människor en sjunkande blodsockerhalt extremt olika.
Vid tävling och hårdare prestation, utsöndras dessutom adrenalin och nor-adrenalin som gör

antagligen så är din kropp rätt van vid att använda ketoner iom diabetesen om du så ofta ligger så lågt i blodsocker. i vanliga fall tar det en längre tid att byta om till ketonutnyttjande. vore intressant o se var du ligger i ketonnivå i jmf med din pola