Forum

Forum Navigation
Forum breadcrumbs - You are here:ForumLöpningLågt HB-värde
You need to log in to create posts and topics.

Njure kräver tillvänjning, jag brukade äta det som barn, men lukten av tillagningen ska man hålla sig borta från - det är mkt praktiskt att ha en man som sköter den saken.

För att inte förvirra kunderna så ligger hjärta, njurar och lever ofta i samma del av kyldisken och De är färskvaror! Inget att ha i kylen några dagar innan tillredning.

Nä, jag köpte lever igår och ska tillaga det idag.
Här kan man köpa kycklinglever i burk. Sen finns påsar eller burkar med gissards eller gizzards och det gissar jag att det är hjärta,njure,lever blandat.

Jag har faktiskt aldrig köpt hjärta, är det dyrt eller ?

Dom enda hjärtan jag brukar äta är från älg och då alltid rökt (farsan har efter 25 års funderingar äntligen byggt en riktigt bra rök i stugan).

Mmmm, Falu Rågrut med rökt älghjärta, måste kolla

Har ni hund så brukar de vara alerta på middagen.
Jag käkade någon mystisk magrätt i Colombia men den kom ned också. Jag vet fortfarande inte vad det var för något.
Sedan var det någon lokal katt, råtta, tapir, myrslok, bältdjur eller trafikolycka i Hondu

Det låter gott. Rökt älgkött är ju gott, så då kanske jag skulle gilla hjärta med.

Här i skogarna där jag bor äts det "road kill" i form av opossum eller tvättbjörn.
Ska tydligen vara gott i gryta. Även en och annan armadillo går tydligen att grilla i ugn.

Kanske "tripas" - tarmar/mage av ko - finns i spanien också, ganska gott i tomatsås!

Edit: Detta var svar på davids inlägg.

Rökt renhjärta är guld att ha med sig på vandringen.

Pölsa ?, det är ju aldrig fel tillsammans med lite potatis och saltgurka (eller rödbetor för dom som av någon konstig anledning gillar det) smidigt med en burk pölsa i skafferiet, den håller väl ett par tre år !