Forum

Forum Navigation
You need to log in to create posts and topics.

Säkert. 🙂

Jag får mjölksyra, medan cyklisterna sitter och rullar på 70% av VO2max och bränner fett, med 95% av maxpuls. 🙂

Men varför skulle JAG prova att köra lagtempo i några timmar då? Vill man ha nån vältränad först, så man slipper jobba? (H)

Varför tror du att du inte bränner fett vid hög puls?

Dags att träna mer och läsa mindre?
Den empiriska forskningen är klart underskattad.

Komigen nu David och ge oss lite fakta då om alla andra nu är ute och cyklar..

Blev lite nyfiken så jag snokade på PubMed...

Först hittade jag den här:
"CONCLUSION: It is concluded that a protocol with 3-min stages and 35-W increments in work rate can be used to determine Fat(max). Fat oxidation rates are high over a large range of

Båda studierna verkar fått fram i stort sätt samma genomsnittliga intensitet för maximal fettoxidation: 63-64% av VO2max. Detta skulle motsvara en puls av 74% av maxpuls. Hela pulszonen inom ungefär 70-80% skulle också vara schysst.

Guld på Ladyn för researchen! (H:)

Här har vi ju empirisk forskning (undersökningar på levande försökspersoner), dels cyklister, och dels uthållighetstränade individer, som i princip säger samma sak. 🙂

Håller med Lars om tolkningen, störst fettoxidat

Den stämmer inte på Cyklister i alla fall.

Ska man gissa att studien gällt personer some inte under lång tid tränats att ligga på hög ansträngning under lång tid? Skulle tro att inte bara elitcyklister utan också de bästa maratonlöparna ligger på högre ansträningsnivå än 75% under maran utan att f

Nja, Lady G refererade två studier som i grova drag sa samma sak.

Dels Achten 2002 som studerat "eighteen moderately trained cyclists". http://pubmed.gov/11782653

Och sen Achten 2003 som studerat "a large group of endurance-trained individuals (n = 55)"

Gissa får du gärna göra. Nån som har tillgång till fullängdstexten som kan berätta hur det verkligen ligger till?

Hittade en annan intressant sak, om jag tolkade texten rätt dvs.

"Men and women showed a significantly higher normalised fat oxidation for