Två dagars maratonmöte med rikliga mängder mat och kakor och grädde i huvudstaden måste vara en kanonuppladdning. Om man dessutom adderar en pastaportion med gräddstuvade grönsaker och öl på stamlokuset på fredagkvällen så kan det bara inte gå fel. Jag hade så mycket överskottsenergi imorse att jag höll på att gå i taket och när vi väl kom till start kände jag mig som en dopad galopphäst. Jag hade tänkt gå ut i stilla 5.30-tempo och öka, men när starten väl gick var det lite drygt 5-tempo som gällde och det kändes så bra så det fortsatte jag med. I backarna saktade jag ner, men utan att börja gå som jag brukar och det kändes bra också. Och så tuffade jag på. På platten höll jag lite drygt 5-tempo och i backarna på första varvet klarade jag att hålla 6-tempo. På andra varvet var backarna, föga förvånande, lite tyngre och i backen vid 11 km höll jag väl 8.50-tempo, men jag gick inte, och på platten kändes 5.05-5.15-tempo helt överkomligt. Jag hade 1.30 som min måltid, och den klarade jag med råge och oj vad bra det kändes. Jag är kalasnöjd!
Solvikingarnas vårtävling 🙂
2 Comments
Submit a Comment
Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.
Ja, men man får begränsa alkoholintaget, så att inte effekten blir den omvända 🙂
Det verkar vara bra att att gå på lokal dagen innan!