Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

20 October 2021

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på lyssnandet. Jag inhandlade därför ett par små lurar att koppla till mobilen, men det fungerade så där. Jag är inte så bra på att hitta rätt i alla digitala lösningar som finns idag.

Men, med ålder får man allt sämre hörsel och en dag befann jag mig hos en audionom, som instruerade mig hur man använder hörapparater. Hur man laddar dem i den enkla gröna laddningsboxen och slipper små pilliga batterier. Nu öppnades en helt ny värld. Med dessa små behändiga tingestar i öronen kan jag gå och lyssna på precis vilka radioprogram jag vill! När jag vill! Var jag vill! Vilken tid som helst. Gamla program, nya program. Åh så mycket det finns att hämta i våra radiokanaler. Bara att välja.

För nu kommer hösten och det är inte så mycket att lyssna på i naturen.  Ingen fågelsång, inga susande löv. Vi går våra 5-kilometersrundor med stavar varje morgon, maken och jag. Ofta var och en i egna tankar, för efter 57 års äktenskap har man kanske inte så mycket nytt att ventilera när man traskar på. ”Vilken väg vill du gå? Ettan eller tvåan?”- ”Jag vill gå ettan”. –”Men jag vill gå tvåan”.- ”OK då”.

Sol eller regn, vind eller stiltje, sommar eller vinter, vi låter inte vädret hindra oss i vår dagliga aktivitet. Det gäller bara att klä sig rätt – och att ha något inspirerande i öronen: Radioföljetongen, Gomorron världen, Kaliber, Kinapodden, Kropp och själ. För att inte tala om all musik som finns tillgänglig…..

Loulou Eriksson

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Friskvårdsbidraget och paceUP! Premium

Att använda friskvårdsbidraget till paceUP! Premium kan vara en smart och praktisk investering i din hälsa och välbefinnande. Det finns många...

Jobbklassikern

En Svensk Klassiker är hjärtat i motionssverige. Med sina traditionsfyllda och högklassiska evenemang har man en aktiv roll i det svenska samhället....

paceUP! Nyhetsbrev – December 2022

Vi närmar oss årsskiftet och det gäller att göra en sista koll på budgeten för att få ut det mesta, för att sen lägga en bra grund för 2023 års...

Karo Move for a Smile

Under de senaste veckorna har Karo’iter över hela Europa aktiverat sig för att bidra till Move For a Smile. Ett event som anordnades genom Karo...

Vinnare Säsong 3, 2022

Vår tredje paceUP! säsong är över och avslutades den 30 september. I topp tre enligt bild nedan hade vi på första plats Rowan Knight från Sydney,...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.