Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

20 October 2021

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på lyssnandet. Jag inhandlade därför ett par små lurar att koppla till mobilen, men det fungerade så där. Jag är inte så bra på att hitta rätt i alla digitala lösningar som finns idag.

Men, med ålder får man allt sämre hörsel och en dag befann jag mig hos en audionom, som instruerade mig hur man använder hörapparater. Hur man laddar dem i den enkla gröna laddningsboxen och slipper små pilliga batterier. Nu öppnades en helt ny värld. Med dessa små behändiga tingestar i öronen kan jag gå och lyssna på precis vilka radioprogram jag vill! När jag vill! Var jag vill! Vilken tid som helst. Gamla program, nya program. Åh så mycket det finns att hämta i våra radiokanaler. Bara att välja.

För nu kommer hösten och det är inte så mycket att lyssna på i naturen.  Ingen fågelsång, inga susande löv. Vi går våra 5-kilometersrundor med stavar varje morgon, maken och jag. Ofta var och en i egna tankar, för efter 57 års äktenskap har man kanske inte så mycket nytt att ventilera när man traskar på. ”Vilken väg vill du gå? Ettan eller tvåan?”- ”Jag vill gå ettan”. –”Men jag vill gå tvåan”.- ”OK då”.

Sol eller regn, vind eller stiltje, sommar eller vinter, vi låter inte vädret hindra oss i vår dagliga aktivitet. Det gäller bara att klä sig rätt – och att ha något inspirerande i öronen: Radioföljetongen, Gomorron världen, Kaliber, Kinapodden, Kropp och själ. För att inte tala om all musik som finns tillgänglig…..

Loulou Eriksson

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Viktig uppdatering: Ändringar i API för att anpassa paceUP! till Garmin

Kära paceUP! Användare, Vi kontaktar er för att informera om viktiga ändringar gällande vår integration med Garmin. Garmin har meddelat ändringar i...

Urgent Update: API Changes Required for Garmin Integration

Dear paceUP! Users, We are reaching out to inform you of important changes regarding our integration with Garmin. Garmin has announced modifications...

paceUP! Nyhetsbrev – Februari 2024

Träningsåret har rivstartat på paceUP! och vi är redan inne i februari. Med nya kunder och nya välgörenhetssamarbeten känner vi oss övertygade om...

paceUP! Nyhetsbrev – November 2023

Lanseringen av paceUP! Tyskland är live och vi har tagit oss an den kanadensiska marknaden! Hela paceUP! plattformen finns nu tillgänglig på tyska...

Fånga hälsa och energi på 5 Minuter med paceUP!s populära skrivbordsträning

I dagens moderna arbetsmiljö spenderar vi allt mer tid framför våra skrivbord, och det är vanligt att bli fast i en stillasittande position under...

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.