Jag älskar broccoli och ädelost, i synnerhet gorgonzola, så det är kanske inget konstigt att jag blev tokförälskad i det senaste receptet jag testade: broccoli- ädelostsoppa
Ingredienser:360g små färska broccolibuketter (sköljda och delade)
70g smulad ädelost
70g hackad lök
2 buljongtärningar (Bong, grönsak)
7dl vatten
Lägg alla ingredienser i SoupMakern, välj programmet för slät soppa, det tar 24 minuter.
Ringla över en halv matsked rapsolja och smula ner lite extra ost vid servering. Serveras med fördel rykande het och med lantbröd eller krutonger vid sidan.
Ingredienserna räcker till 3 fyllda tallrikar, och jag antar att man skulle kunna göra soppan i kastrull, det är bara att sjuda broccolin i buljongen tillsammans med löken tills allting är mjukt, och sedan stavmixa den slät. Stäng av spisen och lägg i den smulade osten. Låt osten smälta ner i soppan, rör om så den löses upp ordentligt.
Eller så petar man ner alla ingredienserna i SoupMakern och gör något annat i 24 minuter medan den gör soppan klar 😉
0 Comments