Ny favoriträtt dök upp igår, hur lätt som helst:
Sätt på riskokaren och ugnen, 200 grader. Lägg undertiden ner tinade laxbitar i en ugnsfast form så de täcker hela bottnen, sida vid sida. Inget smör eller olja. Täck laxen med creme fraiche, mängd efter smak, jag valde paprika och chili men jag kan tänka mig att franska örter t ex också skulle gå utmärkt. När ugnen är varm sättter du in laxen i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Laxen ska ha en innertemperatur på 60 grader. Det går också att använda steknål för att peta på laxen, om den är fast och fin i konsistensen och inte sladdrig är den klar.
Det blir otroligt gott och det är väldigt lätt att göra.
Efter middagen skulle vi titta på något program med roliga djur, men en tuff dag tog ut sin rätt och vid niotiden sov jag som en liten bäbis i soffan. För att kunna sova sittandes måste jag vara väldigt trött. Vid halv elva snåret vaknade jag till, borstade tänderna och sen rasade jag i säng. Fantastiskt så utmattad jag blev av naprapatbesöket..! Så trött har jag inte varit på mycket mycket länge!
Fast om man tittar på den här bilden är det kanske inte så förvånande egentligen…
BILD:http://i243.photobucket.com/albums/ff148/LadyG_photo/blamarke1.jpg
Det som inte syns på bilden är att hela det färgglada området är svullet. Mysigt va? 😀
Jag tror att du har rätt! *s*
På benet? Jag tror det är en baby-jesus 🙂
Är det Elvis eller Jesus? *s*
Det låter jättegott Johan, jag älskar vitlök!
Håller med, underbart gott att göra så, man kan också lägga en grönsaksmix under fisken. Har man tillräckliga mängder grönsaker och går på lågkolhydrat diet så blir det perfekt utan ris också.
Min favoritkryddning på cremefraichen är nog em 8vitlöksklyftor, lite tacokrydda och en skvätt citron. mums.