Quote from Funbeat user on 27 July 2009, 12:37Sylvia: Tror absolut på ditt resonemang om aminosyror, däremot tror jag att det krävs mycket för att börja bryta ner protein i så stora mängder att det börjar lukta ammoniak. Men säkert en del av lukten. Givet mängden ATP som krävs vid träning och det fa
Sylvia: Tror absolut på ditt resonemang om aminosyror, däremot tror jag att det krävs mycket för att börja bryta ner protein i så stora mängder att det börjar lukta ammoniak. Men säkert en del av lukten. Givet mängden ATP som krävs vid träning och det fa
Quote from Funbeat user on 27 July 2009, 12:55Varför skulle fett bli tillgängligt EFTER att glykogenet är slut och inte användas parallellt med glykogen?
Varför skulle fett bli tillgängligt EFTER att glykogenet är slut och inte användas parallellt med glykogen?
Quote from Funbeat user on 27 July 2009, 14:35Det undrar jag också David. Det beror väl mer på intensiteten, typ så här:
http://traningslara.se/blogg/wp-content/uploads/2008/08/fettvsintensitet.jpg
Det undrar jag också David. Det beror väl mer på intensiteten, typ så här:
http://traningslara.se/blogg/wp-content/uploads/2008/08/fettvsintensitet.jpg
Quote from Funbeat user on 27 July 2009, 16:06Jag å andra sidan tycker att spekulationer gör det hela intressant eftersom det rör sig om ett oerhört komplext system där de "vedertagna sanningarna" inte är felaktiga men kanske inte representerar hela sanningen 🙂
Map på hormonsignalering tänkte jag
Jag å andra sidan tycker att spekulationer gör det hela intressant eftersom det rör sig om ett oerhört komplext system där de "vedertagna sanningarna" inte är felaktiga men kanske inte representerar hela sanningen 🙂
Map på hormonsignalering tänkte jag
Quote from Funbeat user on 27 July 2009, 16:47Att man luktar mysko vid långtidsarbete med hög andel fettförbränning verkar det ju inte vara någon tvekan om. Men är det aceton man luktar? Och är det pga. ketos (vilket bl.a. Fredrika ganska tydligt förklarat att det INTE är)
Min handledare (fd. elit-
Att man luktar mysko vid långtidsarbete med hög andel fettförbränning verkar det ju inte vara någon tvekan om. Men är det aceton man luktar? Och är det pga. ketos (vilket bl.a. Fredrika ganska tydligt förklarat att det INTE är)
Min handledare (fd. elit-
Quote from Funbeat user on 27 July 2009, 16:48dubbel
dubbel
Quote from Funbeat user on 27 July 2009, 16:48"Varför skulle fett bli tillgängligt EFTER att glykogenet är slut och inte användas parallellt med glykogen?"
Jag har alltid fått höra att båda energikällorna används parallellt, (i stort sett) alltid. Bara i mer eller mindre %-andel av totalt energibeho
"Varför skulle fett bli tillgängligt EFTER att glykogenet är slut och inte användas parallellt med glykogen?"
Jag har alltid fått höra att båda energikällorna används parallellt, (i stort sett) alltid. Bara i mer eller mindre %-andel av totalt energibeho
Quote from Funbeat user on 27 July 2009, 16:58ref till Markus inlägg alldeles i början av diskussionen
ref till Markus inlägg alldeles i början av diskussionen
Quote from Catharina Brattlin on 27 July 2009, 17:00Frida, vad är Din uppfattning om varifrån lukten kommer då? För jag vet inte mer än det jag har sagt här, dvs att det är nedbrytning av protein som ger ammoniaklukten (kattpiss, gammalt urin, gammal barnblöja).
Min erfarenhet har iaf visat att om jag har
Frida, vad är Din uppfattning om varifrån lukten kommer då? För jag vet inte mer än det jag har sagt här, dvs att det är nedbrytning av protein som ger ammoniaklukten (kattpiss, gammalt urin, gammal barnblöja).
Min erfarenhet har iaf visat att om jag har
Quote from Funbeat user on 27 July 2009, 22:08Några vedertagna faktum:
-Att AMP bildar IMP och ammoniak med hjälp av enzymet AMP deaminase eller myoadenylate deaminase som det också kallas.
Tränar du högintensivt behövs många ATP-molekyler och därmed produceras också oundvikligen AMP.
Några vedertagna faktum:
-Att AMP bildar IMP och ammoniak med hjälp av enzymet AMP deaminase eller myoadenylate deaminase som det också kallas.
Tränar du högintensivt behövs många ATP-molekyler och därmed produceras också oundvikligen AMP.