Quote from Funbeat user on 27 April 2011, 15:14Krister: Nej, det gör det inte. Men det kan vara bra att ha fyllda mineraldepåer eftersom du ju svettas mer.
Tomas: Grattis till dig att du kan ladda med pizza. Den skulle nog vända i höjd med Mariaplan för mig. Fast ni tornedalingar är ju skapta av ett
Krister: Nej, det gör det inte. Men det kan vara bra att ha fyllda mineraldepåer eftersom du ju svettas mer.
Tomas: Grattis till dig att du kan ladda med pizza. Den skulle nog vända i höjd med Mariaplan för mig. Fast ni tornedalingar är ju skapta av ett
Quote from Funbeat user on 27 April 2011, 15:16Magnus: När jag förr i tiden kunde springa asfalt (nu = känsliga underben) och tränade distans så var 18 km - 20 km vanliga träningsdistanser. För mig som för alla andra så var den enda "kolhydratladdning" jag behövde att äta någorlunda normalt varje dag.
Magnus: När jag förr i tiden kunde springa asfalt (nu = känsliga underben) och tränade distans så var 18 km - 20 km vanliga träningsdistanser. För mig som för alla andra så var den enda "kolhydratladdning" jag behövde att äta någorlunda normalt varje dag.
Quote from Funbeat user on 27 April 2011, 15:24Tomas: den här gången ska jag bara dricka vid några vätskestationer just för att undvika förra gångens toa-stopp. 😀
Jag som är född i Kiruna ska kanske också testa då med pizza?
Tomas: den här gången ska jag bara dricka vid några vätskestationer just för att undvika förra gångens toa-stopp. 😀
Jag som är född i Kiruna ska kanske också testa då med pizza?
Quote from Funbeat user on 27 April 2011, 15:41Anders: Det är skillnad på träning och tävling pga intensiteten är högre på tävling (oftast). En motionär som springer på 2h kan nog göra av med 1800 kcal mer än 400 g glykogen. Så det är nog inte så svårt att tömma glykogenet genom att springa hårt i
Anders: Det är skillnad på träning och tävling pga intensiteten är högre på tävling (oftast). En motionär som springer på 2h kan nog göra av med 1800 kcal mer än 400 g glykogen. Så det är nog inte så svårt att tömma glykogenet genom att springa hårt i
Quote from Funbeat user on 27 April 2011, 15:48Anders B, jag springer ibland 25 km kuperat innan frukost som träningspass.
Men då i ett helt annat tempo, än när jag springer 90+ minuter tävling. På träning går det åt mindre energi per km och per tidsenhet, och större andel av energin kan tas från fett
Anders B, jag springer ibland 25 km kuperat innan frukost som träningspass.
Men då i ett helt annat tempo, än när jag springer 90+ minuter tävling. På träning går det åt mindre energi per km och per tidsenhet, och större andel av energin kan tas från fett
Quote from Funbeat user on 27 April 2011, 16:00är är väl så att man kan lagra in ung 500 gr glykogen om man inte är elitidrottsman som kan komma upp i 700 gr. Detta motsvarar ung 2000 kcal
Det är även min ungefärliga dygnsförbrukning exklusive träning. Det viktiga är ju då att man ser till att hålla g
är är väl så att man kan lagra in ung 500 gr glykogen om man inte är elitidrottsman som kan komma upp i 700 gr. Detta motsvarar ung 2000 kcal
Det är även min ungefärliga dygnsförbrukning exklusive träning. Det viktiga är ju då att man ser till att hålla g
Quote from Funbeat user on 27 April 2011, 16:09Fast 500 gram glykogen är totalt i ALLA muskler och i lever.
Rimligtvis kan inte tex biceps släppa ifrån sig glykogen till låren(?). Och det är väl dessutom bara det glykogen som ligger lagrat i närheten av de muskelfibrer som arbetar som kan utnyttjas?
Fast 500 gram glykogen är totalt i ALLA muskler och i lever.
Rimligtvis kan inte tex biceps släppa ifrån sig glykogen till låren(?). Och det är väl dessutom bara det glykogen som ligger lagrat i närheten av de muskelfibrer som arbetar som kan utnyttjas?
Quote from Funbeat user on 27 April 2011, 16:56Nej, benen tar inte glykogen från icke-arbetande muskler. Så klyftgt konstruerad är inte kroppen. När glykogenet i den arbetande muskeln börjar sina, och levern börjar bli tom på sitt är det vägg nästa, oavsett vad som finns kvar i andra muskler.
Så den
Nej, benen tar inte glykogen från icke-arbetande muskler. Så klyftgt konstruerad är inte kroppen. När glykogenet i den arbetande muskeln börjar sina, och levern börjar bli tom på sitt är det vägg nästa, oavsett vad som finns kvar i andra muskler.
Så den
Quote from Funbeat user on 27 April 2011, 17:01Flaxa mer med armarna så ni utnyttjar glykogenet bättre.
Flaxa mer med armarna så ni utnyttjar glykogenet bättre.
Quote from Funbeat user on 27 April 2011, 17:04LOL - det skulle jag inte vilja se på Varvet - 50 000 löpare med flaxande armar - vilket kaos! 😀 😀
LOL - det skulle jag inte vilja se på Varvet - 50 000 löpare med flaxande armar - vilket kaos! 😀 😀