Åskan som väckte mig imorse trodde jag betydde att det skulle bli svalare. Pyttsan, nu är det 26 grader varmt och klibbigt av värme…
Jag har bytt dator dessutom så ingenting känns riktigt som det borde. Jag hittar ingenting och ingenting fungerar som jag är van vid. Stökigt. Det kommer att ta flera veckor att reda ut vad jag glömt och vart. När jag för en gångs skull kommit ihåg att spara ner alla lösenord och användarnamn, adresser och program så visar det sig säkert att jag glömt något annat viktigt. Men e-posten fungerar, alla inloggningarna fungerar, alla program jag kan minnas att jag använder fungerar än så länge och de program jag inte kommer ihåg har jag förmodligen ingen användning av 🙂
Fast det stör mig att det tar sån tid att patcha och uppdatera allt. Man skulle ju kunna tänka sig att SP1 är en sammanställning av samtliga dittils utgivna hotfixar och patchar men så är icke fallet. Nejdå, först uppdateras Vista i en evighet och laddar ner patch efter patch. Flera timmar senare hojtar den “Hittade Service Pack 1 – ska jag installera den?” och sen får man gå och fika i några timmar…
Älsklingen tog över det arbetet åt min den här gången, jag brukar bli lite arg och hota med fysiskt våld när datorn blir för tjatig så jag misstänker att han gjorde det för att det vore synd att puckla på en ny dator det första man gör. Bara för att jag jobbat som datortekniker i ett decennium betyder det inte att jag har tålamod med eländet, tvärt om. Jag är känsligare, mer bortskämd och grinigare än någonsin på tekniken skulle jag tro.
Imorgon kommer jag att vara strängt upptagen med att baka smörgåstårtor till älsklingens moster som fyller år.
BILD:http://i243.photobucket.com/albums/ff148/LadyG_photo/smorgastartor.jpg
Den ena baserar sig på creme fraiche och skaldjur. Ett av lagrena ska innehålla finstrimlad lax och hovmästarsås och det andra av creme fraiche med kräftor. Dekoren består av ägg, stenbitsrom, laxrullar, kräftstjärtar och räkstjärtar. Salladsblad, dill, citronskivor och gurkskivor ska där också vara.
Den andra håller sig till köttbullar, leverpastejskivor, ostskivor och kalkonskivor. Lager ett består av leverpastej (körd i mixern med grädde för att få rätt konsistens) och det andra av lättost. Persiljekvistar, tomat, gurka och sallad till pynt.
Eftersom ingen av oss är så förtjust i majonnäs innehåller ingen av mina smörgåstårtor det. Egentligen är det inga konstigheter alls, man tar saker man gillar och som passar ihop och gör en gigantisk macka i flera lager av det. Låt det stå en liten stund så brödlagren suger åt sig smak och blir lagom mjuka.
På söndag hinner jag förmodligen med att springa lite, men imorgon lär det vara lite kört 🙂
Men gu´så gott! *dregel*
Här har du en till som inte heller är förtjust i majonnäsbaserade smörgåstårtor! Är uppvuxen med mammas goda. Hennes ena är lite som din med leverpastej, men hon har anjovissmör på nått lager, och saltrulle och bacon (hmm, undrar om det inte är ansjovissmör OCH saltrulle, och dito OCH stekt bacon på ett). Och så svartvinbärsgelé bland dekorationen!
Sen gör hon en som jag inte åt förr, men säkert skulle uppskatta idag, där hon använde Fazers rallarhalvor (tror jag de heter) och hade potatis och sill och nått.
Såg i ditt senare inlägg att ni haft en trevlig fest! Härligt!
Och då glömde jag ändå sukta er med att jag ju ska ta med apelsinmoussetårta också till efterrätt 😀
Mmmmm!!!!! När ska jag komma? 😀
Ser gott ut. Men jag tror jag häller mig till den med skaldjur. Hur dax startar kalaset och är alla välkomna?
Jag gillar att raljera. Du beskev smörgåstårtorna så bra så att jag blev sugen.