Jubileum

8 April 2015

Hobbyprojektet jag håller på med firar 100 publicerade recept och det firar vi med en tävling. Det är väldigt roligt, och fruktansvärt lärorikt att pyssla med sidan. Jag har lärt mig jättemycket bara genom att börja skriva ner vad jag gör i köket. Det går nästan alltid åt mer än jag tror, det tar alltid längre tid än jag hoppas och det blir alltid fler portioner än det går åt.

Det jag inte blivit bättre på är fotograferingen, jag har tur ibland men det är allt. Man kanske ska gå en fotokurs nån gång, och lära sig grunderna åtminstone?

Eller så struntar jag i det och pysslar med maten, det är det jag tycker är roligast. Om bilderna inte ser ut som i matmagasinen är det inte så konstigt, för vi ska ju äta maten som fotograferas så vi kan inte fuska med hårsprej och allt vad de nu använder för att ge maten mer glans 🙂

Det är bara synd att jag inte hinner publicera så många recept som jag skulle vilja, det finns ju så mycket kul att göra! 🙂

16 Comments

  1. Annica

    hahaha ja det där problemet känner jag igen! 🙂
    Jag har en känsla av att vissa recept kommer att dyka upp i flera versioner allt eftersom jag gör och gör om dem. 🙂

    Reply
  2. Sylvia

    Jag är oerhört dålig på att följa recept när det gäller vanlig mat, men inspireras gärna av vackra bilder. Tack Annica! 🙂

    Mitt “sätt” att laga mat är, allt som oftast, att kolla i kyl och frys och fundera – lite som du Annica ang kalkonen och fisken – hm, vad kan det månde bliva av det här? och så blir det nåt “mamma-hitte-på”.

    Problemet, som kan uppstå, är att ungarna kan be som särskilt den grytan eller den pajen eller den gratängen eller den fisken “som du gjorde en gång” och då blir det klurigt att komma på vad jag hade i rätten DEN gången…å andra sidan blir ju vardagsmaten oerhört varierande. En och annan dikeskörning har det ju blivit med detta sättet att laga mat, men jag blir alltid förlåten. 🙂

    Reply
  3. Hans

    Både hos alltommat.se och tasteline.se kan man abonnera på nyhetsbrev med veckomenyer, där hittar man mycket bra tips!

    Reply
  4. Annica

    Bara man har tillgång till grundrecepten kan man ju variera sig ganska mycket, men fler tips och idéer är ju alltid välkomna. Annars blir det ju lätt samma samma 🙂

    Ibland ryker jag på en viss ingrediens, t ex kalkon, och försöker lista ut vad man kan göra med den. En hel alltså 🙂
    Eller en hel lax. Jösses så mycket mat det är på en rejäl fisk! Det är lite spännande att gå den vägen också, skaffa fisken eller fågeln först och sen försöka komma på något – utan att ta till de recept man redan kan! 😀

    Det tycker jag är spännande, det är det allra roligaste. Fast det är ju det som tar längst tid också, för mig åtminstone som har en ganska fläckvis upplyst matkarta 🙂

    Reply
  5. Lingling

    Vi körde arlas recepsajt väldigt mycket, just för att få lite nya idéer, blir så lätt att man fastnar i det man alltid gör annars; Särskilt deras veckomenyer med snabba recept gick vi mycket på ett tag – fast sedan gör vi ofta egen sås istf att använda kelda … Men verkligen ett jobb du håller på med!

    Reply
  6. Hans

    Precis, man måste ju variera sig lite!

    Reply
  7. Annica

    Vilket bra system! Både ekonomiskt och praktiskt dessutom 🙂

    Ja, man kan ju behöva spännande sorters sallad, grillsåser och andra tillbehör men annars är det ju inte så mycket recept för grillad entrecote precis. Om man inte ska börja laborera med olika sorters marinader förstås, då kan det ju bli en del pyssel 🙂

    Reply
  8. Hans

    Ja visst! Så om vi ser ett intressant recept i nån tidning eller mail från alltommat eller tasteline så placerar vi ut dom på våra respektive dagar i Google Calendar. Ibland har man ett typiskt “söndagsrecept” då kan det hamna flera månader framåt i tiden.
    Sen är det lätt att skriva inköpslistan i appen OurGroceries och köra veckohandling på lördag.
    Ett riktigt bra recept sparar man och kan återanvända, men det blir nog först nästa år i så fall 🙂
    Fast nu när grillsäsongen startat så kör vi ofta på känn utan recept, jag menar en grillad entrecote… kanske inte behövs nåt recept. Fast det kan ju vara nåt med speciella såser eller tillbehör förstås.

    Reply
  9. Annica

    Vilken kul idé! 🙂
    Det måste ju betyda en massa ny och spännande mat!

    Reply
  10. Hans

    Vi lagar i princip alltid mat efter nya recept. Förr mest ur kokböcker och MatMagasinet, men nu allt mer via websiter 🙂
    Och så delar vi på det så vi får stå för menyn varannan dag (utom det att vi äter rester eller snabbmat tisdag och torsdag 🙂

    Reply
  11. Annica

    Tack, fast själva det tekniska överlåter jag på min fästman, han är webmaster. Jag är bara redaktören 🙂

    Hm, jag vet inte ens vart jag ska börja bland vinerna 🙂

    Hans, du gillar också att botanisera bland recept? 🙂

    Reply
  12. Hans

    Kul sajt för en receptnörd!

    Reply
  13. Sylvia

    Vill man så kan man. 🙂

    Tänkte bara på att jag imponeras över att du hinner och orkar med även en så fin och läcker hemsida vid sidan av ditt jobb! Jag är helt slut när jag kommer hem från mitt jobb…

    Du får lära dig att dricka vin. Då kommer vinsåskunskaperna per automatik. 😉

    Tack, dina recept och bilder var oerhört inspirerande! 🙂

    Reply
  14. Annica

    Tack Sylvia!

    I början var det lätt att hinna med, innan sidan publicerats för då kunde jag hamstra recept, bilder och texter så jag har haft ett försprång kan man säga 🙂
    Men nu börjar jag komma ikapp mig själv, och jag har fler idéer än jag hinner förverkliga så jag har inget bra svar på den frågan, hur jag ska hinna framöver. Jag har skitkul i alla fall, så på något sätt ska jag få till det 😀

    Låna på så mycket du vill, tjoa gärna om du har idéer på något jag skulle kunna förbättra också. Jag är lika ivrig att lära om som lära nytt 🙂

    Skulle t ex behöva ett bra recept på vitvinssås (som jag inte alls behärskar) med förslag på vitt vin (som jag inte kan ett skvatt om)… 🙂

    Reply
  15. Sylvia

    Vilken fantastisk sida du har gjort! Verkligen inspirerande! Sveriges Mästerkock nästa? 🙂

    Men, hur hinner du med det om dagarna? Det verkar vara en massa jobb med matlagning, fotograferande och skrivande…?

    Hoppas att jag får låna en del recept, matglad som jag själv är. 🙂

    Reply

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Spring för nya leenden!

I samarbete med vår partner Operations Smile lanserar vi Spring för nya leenden! 27 september–4 oktober SPRING, JOGGA ELLER GÅ FÖR NYA LEENDEN! 🏃...

Sommarens Nyhetsbrev 2024

Sommaren är här och det betyder att det är dags att kicka igång massor av spännande utmaningar! På paceUP! är vi supertaggade över att företag,...

Viktig uppdatering: Ändringar i API för att anpassa paceUP! till Garmin

Kära paceUP! Användare, Vi kontaktar er för att informera om viktiga ändringar gällande vår integration med Garmin. Garmin har meddelat ändringar i...

Urgent Update: API Changes Required for Garmin Integration

Dear paceUP! Users, We are reaching out to inform you of important changes regarding our integration with Garmin. Garmin has announced modifications...

paceUP! Nyhetsbrev – Februari 2024

Träningsåret har rivstartat på paceUP! och vi är redan inne i februari. Med nya kunder och nya välgörenhetssamarbeten känner vi oss övertygade om...

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.