Soppa är väldigt smidigt till lunch när man vill har något varmt i magen, men inte tynga ner sig med för mycket käk innan man ska springa. Dagens lunch, tomatsoppa med morot och chili, blev synnerligen trevlig och jag lärde mig att hantera vår senaste köksmaskin på kuppen.
Bild: Tomatsoppa med morot och chili
Köksmaskinen i fråga är en SoupMaker från Philips, och nu kanske vän av ordning tycker att en kastrull och en stavmixer räcker. Det gör inte jag.
Jag dumpar alla saker i maskinen och trycker på en knapp, och knappt en halvtimma senare är soppan klar. Då går maskinen över i varmhållningsläge och kan stå ytterligare en timma innan jag behöver bry mig. Eftersom den dessutom är lite av en termos misstänker jag att den kan stå längre, men under en timma har den varmhållning. Längre än så har jag inte hunnit testa den.
Så medan den kokar upp, mixar och grejar kan jag sno på mig mina skor och springa en runda och få varm soppa när jag kommer hem istället för att behöva stå vid spisen medan soppan ska koka klart och sen behöva passa, stavmixa och greja. Det var just allt trassel och slaskande med prylar som gjorde att jag så sällan gjorde soppa trots att det är gott. Nu brinner jag av soppentusiasm, för mängden disk blir minimal och enkelheten är total.
Nästa experiment blir kanske svampsoppa eller rödbetssoppa. Sparrissoppa vill jag lära mig, och det vore spännande att gör räksoppa också. Pumpasoppa är trevligt och jag älskar broccolisoppa med ädelost redan innan jag testat den, det vara måste vara gott! Det låter fantastiskt!
Jag gillar soppa, sa jag det? 😉
Tack, vi har ätit olika saker, annars hade jag sagt matförgiftning med tanke på våldsamheten i förloppet…
Fy bubblan för det. Krya!
Kollar på det när jag inte är magsjuk. Både Ove och jag är utslagna.
Jaaaaa! 🙂
Och koriander som är så gott!
Japp. Majs på burk. Inte sötare än morot, men chilin och det vita vinet (matlagningsvin) och citronen balanserar sötman fint i det här receptet. Den är gudomlig!!! 🙂
http://www.tasteline.com/Recept/Neas_majssoppa_med_chili_och_koriander
*snor idéer för fulla muggar* Majs? Som i majs på burk? Det låter väldigt sött? 🙂
Chili borde funka utmärkt i den soppan. Jag har även druckit egenmixade juicer med chili i och det har funkat jättebra.
Jag älskar chili och man kan säker toppa Johannas variant med chili också. 🙂 Majssoppa med mycket chili är en av mina favoriter. Superlätt att göra, även om man som jag gör utan soppmaskin. 🙂
Ja, det var därför jag hade i rätt friska mängder chili, för att komma undan det jolmiga. Men gillar man inte hettan (eller kanske inte tål den) är fräschör från apelsin ett kanonalternativ, och ingefära är gott i allt 🙂
Håller med, den morotssoppan lät väldigt god. Det kan lätt bli lite sötjolmigt med morot annars tycker jag.
Oh, ingefära som är så gott! Tack för tipset! Fräscht med apelsinen också, det måste absolut testas 🙂
Hade ingen aning om att det fanns soppmaskiner utan jag gör på det traditionella sättet – med mer disk och passande.
Kan rekommendera morotssoppa med ingefära. Och sen pressar man i apelsin alldeles på slutet och äter med en klick turkisk yoghurt i.
Ja, verkligen – här ska experimenteras 🙂
Jag älskar soppa, finns så otroligt många goda recept. 🙂
Om jag inte missminner mig fanns det recept för det också i receptboken som medföljde, det fanns 40 olika recept på både släta soppor och soppor med bitar i 🙂
Fast när jag lärt mig principen ska jag nog kunna hitta på egna soppor också, grundrecepten är mer inspiration anser jag 🙂
mycket praktiskt och bra!
Jag brukar göra kikärts- och tomatsoppa men har ingen sån där fin maskin 🙂
En härlig varm gulaschsoppa när det är kallt ute är guld värt 😀