Läste på lite om detta mystiska ämne sen jag sett i mina anteckningar att jag får i mig ganska lite magnesium.
“Tidiga symtom på magnesiumbrist kommer ofta från nervsystemet och musklerna som muskelsvaghet, muskelryckningar, kramper och tremor.” Det kände jag till. Kramp kan man få i vaderna eller fötterna när man är gravid, och då hjälper det ofta fint med lite extra magnesium.
“Irritation,trötthet, aggressivitet, koncentrationssvårigheter, inlärningssvårigheter och depression har också beskrivits vid magnesiumbrist.” Hade jag däremot ingen aning om.
Mer mjölk till maten helt enkelt 🙂
Mer högrev åt folket! och lever!
Håller med Lingling! Imponerande att du orkar! Minns när jag hälsovaktade för ett par år sen i studiesyfte. Fick minsann nog, så det blev över, efter en vecka. Fast, det var nyttigt, det håller jag med om. Då fick jag ju se exakt hur jag äter och vad som felar. Järnet, som vanligt. 🙁
Tycker du är duktig som orkar, även om du gjort “snabbval”, registrera kost har en aptitnedsättande effekt bara tanken på att sitta och mata i allt 😉
Det är lite si och så med kontrollen annars, men nu fram till Uppsala tänker jag vara lite mer noga och se till att inte slarva så förtvivlat som jag annars kan göra 🙂
Aha, jag tänkte väl det – att du inte går och kollar det hela tiden alltså. 😀 Jag registrerade ju all mat när jag gick ner i vikt och vet vilket pill det kan vara. 🙂
Jag fuskar och använder en webbsida för det, Matdagboken. Lite pill i början innan man lagt in de maträtter och måltider man äter oftast men när det är gjort går det fort att registrera kosten. Det är tack vare den jag upptäckte hur lite D-vitamin jag fick i mig tidigare, det är bättre nu men inte bra. Men jag jobbar på staplarna, och när kosten fallerar tar jag till kosttillskott 🙂
” Faktiskt har jag märkt att alla vitaminer och mineraler ligger bättre sen jag började äta mer fet fisk och färre mackor :-)”
Nu blir jag lite nyfiken – hur vet du det? 🙂 Testar du dig med jämna mellanrum?
/Hon som tänker att känns det bra så är det bra. 😮
Aha, själv äter jag varken sill eller dricker mjölk längre. (däremot äter jag yoghurt varje morgon men inga halvliter. Men spårämnen är ett intressant område, där det ofta är mkt svårt att ha koll.
Precis så, vitt fluff-bröd (som dessutom oftast är lite sött i smaken) är inte ens bukfylla. Bara en massa energi.
Fördelen med krämig sås är att man slipper se sillen (åsynen av den där stackars stympade fisken är fortfarande lite för mycket för mig, men jag kan äta den om jag inte ser den) 🙂
Sill och jag har haft en lång och traumatisk historia som sträcker sig hela vägen till min barndom när jag ville vara som de vuxna och åt sill trots att jag ulkade och mådde illa av den så illa smakade det, så att jag kan äta det nu är jag mäkta mallig över. Planen är att lära mig äta klara lager också en dag, men ett steg i taget 🙂
Mackor är ett fördärv, enligt mitt sätt att se på kost. Iaf om de är fler än en per dag och inte innehåller hela korn. Så, mig har brödinstitutet jagat länge. 😉
Håller med ang makrillen. Sill älskar jag också i alla former, men föredrar de inlagda med klar lag. Mindre tillsatser.
Makrill i tomatsås är jättegott och Abba har en sill som jag faktiskt äter med välbehag också “Extra krämig” heter serien (det finns flera olika). Faktiskt har jag märkt att alla vitaminer och mineraler ligger bättre sen jag började äta mer fet fisk och färre mackor 🙂
Brödintitutet kommer säkert jaga mig nu, men jag tycker bröd har en väldigt liten – snudd på obefintlig plats – i min kost faktiskt.
OK, det låter ju bra det. Jag måste hela tiden tänka på järnet. Tur att jag jobbar där jag gör så jag lätt kan kolla det. 🙂
Ja, jag har också läst det ang D-vitaminet. Optimala nivåer är nog väldigt individuellt, och svårt att gränssätta. Men börjar man bli deppad av okänd anledning kanske en makrill kan funka? 😉
Det är nog klokt att alltid planera sin mat när man tränar. Och jag är inte främmande inför tillskott för sökerhetsskull faktiskt. Även om jag äter grymt kontrollerat. Lite för mycket ibland kanske.
Hursom är det ruskigt intressanta ämnen att läsa och lära sig mer om. 🙂
Aha, järnet har jag ju inga bekymmer med så då behöver jag ju inte bekymra mig så mycket om det. Däremot kan det ju vara en idé att ha det i åtanke om järnnivåerna börjar bröka, då vet jag ju vart jag kan leta felkällor.
Fast så mycket kaffe (som väl också ska hämma järnupptaget?) som jag dricker så borde jag egentligen vara helt anemisk om kalcium verkligen hämmar järn också, och anemisk är jag så rakt inte, så det är nog mer som påverkar statusen där tror jag.
D-vitamin är klurigt, för det kan man bilda själv ju. Men Å andra sidan läste jag att rekommendationerna för D-vitamin var för lågt satta för oss i norden, så lite extra gör säkert inget, jag får ganska mycket D-vitamin från fet fisk (försöker äta det minst 3 gånger i veckan).
Det märks kanske att jag laddar inför Uppsala, när jag går ner på vitaminnivå när jag planerar maten 🙂
Haha, ja, jag börjar misstänka det. 🙂
D-vitaminbrist anses ju också orsaka bl a depressioner. Ja, många konstiga symtom kan säkert härledas till brister av olika slag. Speciellt när det gäller mikronutrienter.
Jag undviker mjölk “till maten” pga den påstådda järnhämmande förmågan hos calcium. Har ju lite svårt att hålla blodvärdet uppe pga stora förluster. Däremot dricker jag ett glas mjölk när jag stiger upp och ett innan jag lägger mig på kvällen. Ost, som ju är en koncentrerad form av mjölk, äter jag också varje dag. För att det är gott. 🙂
Konspirationteorietiker? Mjölkfrämjandet och brödinstitutet kanske t om konspirerar ihop på något vis? 🙂
Räcker utmärkt med mjölk för mig, det är ju inte så att jag inte får i mig magnesium alls direkt. Och ett par tre glas mjölk till lunch och middag istället för vatten är ju ingen stor förändring, och då får jag i mig både kalcium och D-vitamin på kuppen helt utan tillskott eller dyra “superdrickor” 🙂
Jag blev bara så paff över att magnesium, som jag mest tänker mig används inom industrin och en gång i tiden inom fotografering, skulle kunna ställa till med en sån massa problem..?
Mjölkfrämjandet är ju inte opartiska i frågan. 😉
Enligt samma sida får man i sig endast 20% av det dagliga magnesiumbehovet på 5 dl mjölk, vilket inte anses vara särskilt magnesiumtätt.
Kolla på denna sidan om betydligt magnesiumtäta livsmedel:
http://www.halsosidorna.se/Magnesium.htm
Jag kör med Berocca. 🙂
Intressant! Tur att man gillar mjölk 🙂
Tur att apoteket finns,nu är jag välförsedd med magnesiumtabletter efter ett råd jag fick av en vän! Mina nattliga kramper i mina vader upphörde nästan direkt efter att jag börjat äta magnesium!!
Mjölkprodukter utgör huvudkällan till magnesium i Sverige, om man ska tro Mjölkfrämjandet (och de skulle nog inte ljuga om en sån sak tror ja) plus att det inte vore fel att passa på att få upp kalcium och D-vitaminhalterna lite (jag ligger lite lågt där med). Och så är det gott, inte helt fel det heller 🙂
Fast mjölk innehåller väl inte särskilt mycket magnesium? Nypon, vissa baljväxter och nötter, samt frön har hög halt.