Jag börjar bli en vän av sushi faktiskt, inte bara köpt sushi utan hemlagad. Igår förberedde jag riset, det ska ju sköljas och kokas samt blandas med sockrad risvinäger och därefter svalna. Idag gjorde älsklingen nori maki (sjögräsrullar) medan jag gjorde nigiri sushi (riskuddar toppade med lax), och det ser faktiskt ut att bli sushi till lunch den här gången också 😀
Om man bara planerat lite i förväg går det faktiskt väldigt fort att göra en sushimiddag till och med till flera personer. En halv påse sushiris har jag lärt mig blir ungefär 25 bitar sushi och det är lite väl mycket till två personer. Jag blir mätt vid 8 och min älskling kan, om det kniper, klämma 10 så det blir ganska mycket över. Men nu när jag börjat få kläm på proportionerna behöver jag inte göra så fasligt många bitar på en gång, de är färskvara i högsta grad med tanke på råvarorna.
BILD:http://i243.photobucket.com/albums/ff148/LadyG_photo/hemmasushi.jpg
Det är andra gången vi gör sushi hemma så ingen av oss har riktigt fått kläm på själva utseendet än, men det kommer. Det smakade riktigt bra kan jag meddela!
0 Comments