Havregrynsgröten med två äggvitor, x antal frysta bananskivor och vaniljyoghurt…(BTW så var liknelsen inte jättepopulär här hemma.)
Har under de här två dagarna fått några flashbacks från tiden då jag ville satsa på byggning (runt 12 år sedan). Även om jag aldrig kom så långt som till scenen så gick jag på diet några gånger. Då börjar man i och för sig nästan ett halvår i förväg och “stryper” kolhydraterna successivt. Däremot äter man inte obegränsade mängder av speciellt många livsmedel, det mesta ska vägas. Samtidigt tränar man hårt. Jag jobbade då 80 % med en timmes resväg till och från jobb. Minnena bleknar givetvis men vad jag kan minnas så visst var det lite småjobbigt…Men det jag gjorde igår och i förrgår upplevde jag som bra mycket mer än småjobbigt. Är det så att det är åldern som tar ut sin rätt?? Kan inte hjälpa att jag tycker att det i så fall känns sorgligt. Ska inte sticka under stol med att jag har enorm åldersnojja.
Men, innan dess har jag en del annat att ta itu med. Önskar er alla en härlig Första Maj!
Kan till och med kosta på mig två tummar. 😉
Lycka till!
Ja du, bra fråga. Jag hade som enda tanke att jag skulle få kolhydrater. Men ska försöka ge ett svar i alla fall…
Gröten: 1 dl havregryn, strör över lite hela linfrön och solroskärnor, ett kryddmått salt, knäcker i två äggvitor, strör över mycket kanel och häller på dito vatten.
Bananskivorna: Ingen aning. Tog dem i en burk från frysen. När bananerna börjar bli lite sunkiga skivar jag upp och fryser in dem. Jättegott att koka ner i gröten, eller äta som de är lite halvtinade.
Vaniljyoghurten: Samma där. Det var inte så mycket kvar i förpackningen (någon hade visst tagit före mig) så jag fick hålla till godo med det som fanns. Men det blev lite för varmt så jag fyllde på med mjölk. Mjölken och yoghurten skär sig lite men jag är inte så kinkig med sånt. Åtminstone inte när det smakar så himla gott…
Ha en fin dag & Håll gärna en tumme för mig på lördag!
Hur kombinerar du det, alltså i vilka proportioner?
Lät spännande, hur som helst.
havregrynsgröt till frukost är bästa jag vet! 🙂 speciellt med lite frukt/bär och fruktkvarg på :p och massa kanel ….
Hmmm, kanske skall börja med det till frukost. 😉
Det var kanske vaniljyoghurten som gjorde det. Ouppss…
Jag brukar inte få den associationen när jag äter havregrynsgröt, men alla är vi ju olika 😉