Vikten kanske inte rör sig något nämnvärt, men jag gör det. Idag sprang jag min milrunda och nu höll jag ett bekvämt tempo, kanske aningen lite för högt för att vara helt avslappnat men det tror jag berodde på snön. Det blev faktiskt rätt kallt när man blev rejält blöt, och temperaturen sjunker fortfarande. Men jag tog det så lugnt jag bara kunde utan att frysa allt för mycket, och kom runt på 62 minuter knappt.
Det som förbryllar mig lite är att jag körde tung styrka igår, riktigt tungt. Varför jag inte är helt handikappad av träningsvärk idag är jag lätt osäker på, såvida det inte har med det extra proteinet jag trattade i mig. Fast det vill jag nog testa fler gånger och utvärdera ordentligt innan jag tror på. jag vet att effekten har funnits där förut men ändå… Det känns som lite för bra för att vara sant, att det ska vara så relativt enkelt? Eller ?
Så länge jag håller mig runt 2g protein per kilo jag väger så får jag väldigt måttlig träningsvärk, om någon alls. Så fort jag slarvar blir jag ett ömkligt, gnälligt vrak.
Äntligen har jag kunnat börja med temasidor på receptsidan jag pysslar med. En tema sida kan vara om t ex paj eller en speciell ingrediens, en årstid eller högtid. Vad som helst som grupperar en viss sorts recept ihop. Lite inspirerande, lite kul att faktiskt göra något med allla över 80 recept jag lagt in. Nästa mål är 100 förstås, och fler temasidor, det finns ju hur många roliga teman som helst som man kan spåna loss på. Vegetariskt, äggrätter, julmat, texmex, pajer, lövbiff, ostar och midsommarafton är väl de jag tänker primärt på. Och fisk, fisk går ju att göra mycket med.
Jag skulle vilja lära mig göra ost, det ser kul ut. Inte bara färskost då, det har jag gjort förr, utan en riktig hårdost! Det vore fräckt faktiskt 🙂
…men jag hittar bara beskrivningar, inga recept med mängder. Höftar alla som gör egen hårdost?
0 Comments