Jag satte mig och jämförde träningen lite, bäst hittills har det gått 2013 då jag sprang maran på 4.26.25 och klarade Stockholm ultra 100km. Det gick jättebra det året, jag persade på alla distanser jag ställde upp och tävlade i.
Så givetvis är det 2013 som är måttstocken 🙂
Eftersom jag följer samma schema som jag följde då kan jag jämföra passen, och dagens intervallpass är klockrent för jag sprang t om på samma ställe som då. Spånga IP har inte ändrat sig mycket på 2 år
2013: 3km uppjogg, 3x2000m @ 6:15/km 100s vila, 2km nerjogg skrev jag då.
2015: 3km uppvärmning, 3x2000m @ 5:55/km 90s vila, 2km nerjogg skrev jag idag.
Kortare vila, snabbare intervaller och lägre snittpuls. Jag är glad som en speleman, och jag blir inte mindre glad av att jämföra långpasset från i söndags med motsvarande långpass 2013:
2013: 30,38 km 7:42 min/km (146 i snittpuls)
2015: 34,6km 6:57 min/km (142 i snittpuls)
Och inte har jag ont nånstans heller, jag är lite seg efter styrkan igår (jag tog i rätt bra faktiskt) och bortsett från att jag inte går ner i vikt som jag hade planerat så är allt helt perfekt. Äntligen flyter träningen som jag vill, som jag har gnetat och kämpat, längtat och envisats. Äntligen!
Det verkar faktiskt fungera att hålla ett högt intag av protein, träningsvärken lyser till största delen med sin frånvaro. Inte helt, men i jämförelse är det ingenting mot hur det var förr!
Jag ser fram emot en lugn jogg imorgon, med betoning på lugn. Dagens intervaller visste var de tog, så joggen ska vara lugn och fin. Naturligtvis hoppas jag på sol, men jag tar det jag får. Bara det inte kommer mer snö är jag tacksam. Nu vill jag ha vår, det är ju faktiskt sommartid snart!
Med lite tur blir pajexperimenten bra, jag hoppas på det. Två stycken, en broccoli-ädelost (en favorit) och en ny bekantskap (kassler västerbottenost) som kanske får vara med på receptsidan jag micklar med. Snart är vi uppe i 100 recept, det senaste receptet kokade jag ihop själv: Exotisk kassler (kassler, mango och ananas)
Bilden blev som hämtad från 70-talet, men det kan inte hjälpas, jag försökte göra en röd sås, men det gick ju så där…
Det är beklagligt att jag är en i bästa fall duglig fotograf, för vissa av bilderna gör verkligen inte maten rättvisa. Skulle vilja kunna förmedla doften ibland… Fast det vore grymt kanske 😉
0 Comments