Insåg när jag vaknade imorse att jag kanske inte borde försöka springa idag, men lik förbaskat hann jag plocka fram löpargrejerna innan jag hann hejda mig själv. Jag vill hemskt gärna ut och leka med min nya kompis. Knäet däremot tycker inte det är en bra idé. Möjligen kan jag ta en kortrunda imorgon, en långsam och försiktig jogg. Kanske.
Tänkte på alla som skulle springa SUM idag och avundades dem förmågan att kunna springa så långt och mycket som de vill. Däremot är jag inte ett dugg avundsjuk på vädret eller underlaget.
Imorgon ska jag bjuda familjen och släkten på tagliatelle al ragu så som den görs i Bologna, efter bästa förmåga. Vi får se hur det går, pastan går fort att fixa men ragun ska koka i två timmar när man är klar med hackandet och fräsandet. Förhoppningsvis går ingen hungrig från bordet, annars får jag väl ta med allihop till lokala pizzahaket och bjuda på pizza. Då håller vi oss till dagens tema åtminstone 🙂
Nästa vecka ska jag försöka träna som jag borde, dvs lite försiktigt och trappa upp träningen istället för att försöka pressa mig till nya stordåd. Det är idiotiskt att envisas att försöka springa fort när inte knäet orkar. Det är dags att bita i det sura äpplet nu.
Självklart! Receptet är till 8 personer påstås det:
Ingredienser
1,2 kg blandfärs
140 g bacon
400 g kycklinglever
2 st gula lökar
2 st morötter
2 st selleri, stjälkar
1 dl olivolja
2 msk smör
4 dl torrt vitt vin
1 burk (400g) tomater, krossade
2 st oxbuljongtärningar
4 msk tomatpuré
2 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 krm muskot, riven
2 dl marsalavin, eller torr sherry
Servering:
riven parmesanost
1,5 kg äggpasta, färsk, t ex tagliatelle eller fettuccine
Gör så här
1. Strimla baconet och finhacka kycklinglevern. Skala och finhacka lök och morot. Strimla och finhacka sellerin.
2. Fräs de hackade grönsakerna i 1/2 dl olivolja och 1 msk smör. Ta upp grönsakerna och bryn sedan köttfärs, bacon och kycklinglever i resten av oljan och smöret.
3. Tillsätt vinet och låt det koka in. Häll över de krossade tomaterna och de frästa grönsakerna. Smula i buljongtärningar och tillsätt tomatpuré.
4. Låt ragun sjuda under lock på låg värme ca 2 timmar. Rör om då och då och späd eventuellt med lite vatten om det ser ut att koka torrt.
5. Smaka av med salt, svartpeppar och muskot. Häll i marsalavin eller sherry.
6. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Servera pasta och ragu med rikliga mängder riven parmesanost.
Det går utmärkt att byta 4dl torrt vitt vin mot matlagningsvin, det har jag redan testat och smaken försämras inte av det.
Jag har för mig att jag norpade receptet från http://www.alltommat.se 🙂
Taliatelle al Ragu låter jättemums. Allt som skall koka länre än en timme gillar jag. Får man be om ett recept månne?