Självdisciplin

11 October 2008

Insåg när jag vaknade imorse att jag kanske inte borde försöka springa idag, men lik förbaskat hann jag plocka fram löpargrejerna innan jag hann hejda mig själv. Jag vill hemskt gärna ut och leka med min nya kompis. Knäet däremot tycker inte det är en bra idé. Möjligen kan jag ta en kortrunda imorgon, en långsam och försiktig jogg. Kanske.

Tänkte på alla som skulle springa SUM idag och avundades dem förmågan att kunna springa så långt och mycket som de vill. Däremot är jag inte ett dugg avundsjuk på vädret eller underlaget.

Imorgon ska jag bjuda familjen och släkten på tagliatelle al ragu så som den görs i Bologna, efter bästa förmåga. Vi får se hur det går, pastan går fort att fixa men ragun ska koka i två timmar när man är klar med hackandet och fräsandet. Förhoppningsvis går ingen hungrig från bordet, annars får jag väl ta med allihop till lokala pizzahaket och bjuda på pizza. Då håller vi oss till dagens tema åtminstone 🙂

Nästa vecka ska jag försöka träna som jag borde, dvs lite försiktigt och trappa upp träningen istället för att försöka pressa mig till nya stordåd. Det är idiotiskt att envisas att försöka springa fort när inte knäet orkar. Det är dags att bita i det sura äpplet nu.

2 Comments

  1. Annica

    Självklart! Receptet är till 8 personer påstås det:

    Ingredienser
    1,2 kg blandfärs
    140 g bacon
    400 g kycklinglever
    2 st gula lökar
    2 st morötter
    2 st selleri, stjälkar
    1 dl olivolja
    2 msk smör
    4 dl torrt vitt vin
    1 burk (400g) tomater, krossade
    2 st oxbuljongtärningar
    4 msk tomatpuré
    2 tsk salt
    2 krm svartpeppar, nymald
    2 krm muskot, riven
    2 dl marsalavin, eller torr sherry

    Servering:
    riven parmesanost
    1,5 kg äggpasta, färsk, t ex tagliatelle eller fettuccine

    Gör så här
    1. Strimla baconet och finhacka kycklinglevern. Skala och finhacka lök och morot. Strimla och finhacka sellerin.
    2. Fräs de hackade grönsakerna i 1/2 dl olivolja och 1 msk smör. Ta upp grönsakerna och bryn sedan köttfärs, bacon och kycklinglever i resten av oljan och smöret.
    3. Tillsätt vinet och låt det koka in. Häll över de krossade tomaterna och de frästa grönsakerna. Smula i buljongtärningar och tillsätt tomatpuré.
    4. Låt ragun sjuda under lock på låg värme ca 2 timmar. Rör om då och då och späd eventuellt med lite vatten om det ser ut att koka torrt.
    5. Smaka av med salt, svartpeppar och muskot. Häll i marsalavin eller sherry.
    6. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Servera pasta och ragu med rikliga mängder riven parmesanost.

    Det går utmärkt att byta 4dl torrt vitt vin mot matlagningsvin, det har jag redan testat och smaken försämras inte av det.

    Jag har för mig att jag norpade receptet från http://www.alltommat.se 🙂

    Reply
  2. Annika

    Taliatelle al Ragu låter jättemums. Allt som skall koka länre än en timme gillar jag. Får man be om ett recept månne?

    Reply

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Spring för nya leenden!

I samarbete med vår partner Operations Smile lanserar vi Spring för nya leenden! 27 september–4 oktober SPRING, JOGGA ELLER GÅ FÖR NYA LEENDEN! 🏃...

Sommarens Nyhetsbrev 2024

Sommaren är här och det betyder att det är dags att kicka igång massor av spännande utmaningar! På paceUP! är vi supertaggade över att företag,...

Viktig uppdatering: Ändringar i API för att anpassa paceUP! till Garmin

Kära paceUP! Användare, Vi kontaktar er för att informera om viktiga ändringar gällande vår integration med Garmin. Garmin har meddelat ändringar i...

Urgent Update: API Changes Required for Garmin Integration

Dear paceUP! Users, We are reaching out to inform you of important changes regarding our integration with Garmin. Garmin has announced modifications...

paceUP! Nyhetsbrev – Februari 2024

Träningsåret har rivstartat på paceUP! och vi är redan inne i februari. Med nya kunder och nya välgörenhetssamarbeten känner vi oss övertygade om...

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.