10 February 2015

Jag fortsätter med mina sopp-experiment, den här gången med rödbetssoppa.

Ingredienser (3 port):

360g Rödbetor

50g Lök

7,0 dl Grönsaksbuljong

2msk Balsamvinäger

2msk Olivolja

Gör så här:

1. Skala och dela rödbetorna i cirka 2cm stora tärningar. Dela
löken.

2. Lägg alla ingredienser i SoupMakern och välj programmet för slät
soppa. Eller, koka upp alla ingredienserna och sjud cirka 20 minuter tills rödbetorna är mjuka. Mixa med stavmixer.

3. Servera med gräddfil eller yoghurt.

Helt makalös rödbetssoppa. Jag trodde den skulle smaka som rödbetor gör, lite jordigt och inte så gott. Men någonstans mellan balsamvinägern och kryddorna försvann den där läskiga bismaken, och kvar blev bara det goda. Färgen är verkligen så där brutal förresten, det är inte Photoshoppat.

10 Comments

  1. Elena

    i will start up my soup experiment like you. Thanks the guidance you give me!

    Reply
  2. Annica

    Nej, tyvärr. Nu måste jag trycka igång den och välja program manuellt eftersom man inte kan ha den i ett urtag med timer heller, av förklarliga skäl. Vem vet, det kanske kommer en med timer i nästa uppdatering 🙂

    Reply
  3. Evely

    Finns det en timer i den också?

    Reply
  4. Annica

    Jag använder vår så ofta att den fått en egen plats på bänken 🙂

    Reply
  5. Ann-Charlotte

    Det låter verkligen jättebra. Ska se om jag kan göra plats i köksskåpen på nåt sätt. 🙂

    Reply
  6. Annica

    Ann-Charlotte, den är superenkelt att skölja av eftersom den är i rostfritt stål och bara två delar, en kanna och ett lock. Jag vet inte om värmegrejset sitter i locket eller hur det fungerar men det enda som man kan behöva ta en extra titt på är själva mixerbladen, men det är snabbt fixat. Idag förberedde jag soppan på morgonen, så när det började närma sig lunch startade jag manicken. Sen tog det iofs en timma innan jag hann äta men eftersom den har inbyggd varmhållning slapp jag äta kall soppa 🙂
    Bara det att man kan förbereda soppan när man hinner och sen tillaga den när man vill är otroligt praktiskt. Så länge det är råvaror som inte blir gamla i rumstemperatur är det ju ingen panik, ädelostsoppan skulle jag nog inte förbereda dagen innan men tomatsoppan – absolut!
    Men man ska vara medveten om att det är HR2202/80 man ska kolla efter, det finns en tidigare modell som är sämre och saknar viktiga funktioner.

    Åsa, jag håller med dig fullständigt! (t+)

    Reply
  7. Åsa

    Jag brukar göra nån liknande med ingefära istället för balsamvinäger. Den är också magiskt god! Soppor och grytor är nog den bästa mat som finns, snabbt, enkelt, lätt att variera, nyttigt och väldigt gott!

    Reply
  8. Evely

    Soupmaker?!

    Reply
  9. Ann-Charlotte

    Spännande, det måste jag testa! Älskar soppor.
    Men jag får passa på att äta det när sambon är bortrest. Han är inte lika stort fan av soppor. 😉
    Är du nöjd med sopp-apparaten i stort? Förenklar den processen något eller är den bökig att diska osv?

    Reply

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Spring för nya leenden!

I samarbete med vår partner Operations Smile lanserar vi Spring för nya leenden! 27 september–4 oktober SPRING, JOGGA ELLER GÅ FÖR NYA LEENDEN! 🏃...

Sommarens Nyhetsbrev 2024

Sommaren är här och det betyder att det är dags att kicka igång massor av spännande utmaningar! På paceUP! är vi supertaggade över att företag,...

Viktig uppdatering: Ändringar i API för att anpassa paceUP! till Garmin

Kära paceUP! Användare, Vi kontaktar er för att informera om viktiga ändringar gällande vår integration med Garmin. Garmin har meddelat ändringar i...

Urgent Update: API Changes Required for Garmin Integration

Dear paceUP! Users, We are reaching out to inform you of important changes regarding our integration with Garmin. Garmin has announced modifications...

paceUP! Nyhetsbrev – Februari 2024

Träningsåret har rivstartat på paceUP! och vi är redan inne i februari. Med nya kunder och nya välgörenhetssamarbeten känner vi oss övertygade om...

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.