Jag fortsätter med mina sopp-experiment, den här gången med rödbetssoppa.
Ingredienser (3 port):
360g Rödbetor
50g Lök
7,0 dl Grönsaksbuljong
2msk Balsamvinäger
2msk Olivolja
Gör så här:
1. Skala och dela rödbetorna i cirka 2cm stora tärningar. Dela
löken.
2. Lägg alla ingredienser i SoupMakern och välj programmet för slät
soppa. Eller, koka upp alla ingredienserna och sjud cirka 20 minuter tills rödbetorna är mjuka. Mixa med stavmixer.
3. Servera med gräddfil eller yoghurt.
Helt makalös rödbetssoppa. Jag trodde den skulle smaka som rödbetor gör, lite jordigt och inte så gott. Men någonstans mellan balsamvinägern och kryddorna försvann den där läskiga bismaken, och kvar blev bara det goda. Färgen är verkligen så där brutal förresten, det är inte Photoshoppat.
i will start up my soup experiment like you. Thanks the guidance you give me!
Nej, tyvärr. Nu måste jag trycka igång den och välja program manuellt eftersom man inte kan ha den i ett urtag med timer heller, av förklarliga skäl. Vem vet, det kanske kommer en med timer i nästa uppdatering 🙂
Finns det en timer i den också?
Jag använder vår så ofta att den fått en egen plats på bänken 🙂
Det låter verkligen jättebra. Ska se om jag kan göra plats i köksskåpen på nåt sätt. 🙂
Evely, det är som en inbyggd vattenkokare och stavmixer i ett:
http://www.webhallen.com/se-sv/hem_och_hushall/206178-philips_soupmaker_avance_collection_hr2202-80
Man stoppar i buljong, grönsaker och kryddor i den så kokar den upp och gör antingen en slät soppa eller en chunky soppa, om man valt det. Den kan mixa släta kalla soppor och smoothies också, om man vill. Jag är helt såld på den 🙂
Ann-Charlotte, den är superenkelt att skölja av eftersom den är i rostfritt stål och bara två delar, en kanna och ett lock. Jag vet inte om värmegrejset sitter i locket eller hur det fungerar men det enda som man kan behöva ta en extra titt på är själva mixerbladen, men det är snabbt fixat. Idag förberedde jag soppan på morgonen, så när det började närma sig lunch startade jag manicken. Sen tog det iofs en timma innan jag hann äta men eftersom den har inbyggd varmhållning slapp jag äta kall soppa 🙂
Bara det att man kan förbereda soppan när man hinner och sen tillaga den när man vill är otroligt praktiskt. Så länge det är råvaror som inte blir gamla i rumstemperatur är det ju ingen panik, ädelostsoppan skulle jag nog inte förbereda dagen innan men tomatsoppan – absolut!
Men man ska vara medveten om att det är HR2202/80 man ska kolla efter, det finns en tidigare modell som är sämre och saknar viktiga funktioner.
Åsa, jag håller med dig fullständigt! (t+)
Jag brukar göra nån liknande med ingefära istället för balsamvinäger. Den är också magiskt god! Soppor och grytor är nog den bästa mat som finns, snabbt, enkelt, lätt att variera, nyttigt och väldigt gott!
Soupmaker?!
Spännande, det måste jag testa! Älskar soppor.
Men jag får passa på att äta det när sambon är bortrest. Han är inte lika stort fan av soppor. 😉
Är du nöjd med sopp-apparaten i stort? Förenklar den processen något eller är den bökig att diska osv?