Uppladdning har jag lärt mig är en viktig del för att kunna göra bra ifrån sig på ett maraton. Vila, kolhydrater, pasta, vätska… Sådan var planen även för årets Sthlm maraton. Men verkligheten kom ifatt som vanligt och tycker därför att det kan vara läge att presentera mitt nya koncept för de som vill ta efter 😉
Tisdag:
Upp tidigt, tåg till Kastrup, flygresa till Madrid. 40 minuter livsfarlig taxifärd till hotell mitt inne i stan. Lätt löpning direkt efter incheckning kl 2000, 7km ”stopandgo” mellan rödljus, bilar uteserveringar mm. Dusch på hotellet, återhämtningsöl i baren och lite tappas på närmsta krog för att dämpa hungern. (lufttorkad skinka och spansk öl).
Onsdag:
Upp 0600, möte hela dagen. Obligatorisk ”bjudlunch” på försvarsministeriet med fisk, sallad och rödvin. Vattnet räckte till ett halvt glas… Lång arbetsdag, snabbt ombyte, ut på staden för att leta pasta… hittade tortellinis på en krog, och fick hela 5 st serverade med pesto och öl…mums. Fick bli en krog till i jakten på kolhydrater, hittade inga i fast form. Arbete kvar vid hemkomst… blev sent.
Torsdag:
Upp 0600. Konstaterade återigen att frukosten fick bestå av vitt bröd, parmaskinka, juice, och naturell yoghurt… gröten är inte uppfunnen i Spanien. Lång dags arbete med den obligatoriska lunchen. Carpatcho (eller hur nu den där kalla grönsakssoppan stavas), segt kött och rödvin. Var lite snabbare på vattenkannan och fick ett helt glas vatten. Arbete till 1750, sedan avmarsch kl 1800 med singaporianerna som hade fått den lysande iden att gå på tjurfäktning. Jag handlade biljetterna, tyckte de billigare dög bra… och så satt vi på solsidan i arenan med 10000 andra. 30 grader varmt, vindstilla och solen i ansiktet. Varit förutseende att handla 0,5 liter vatten innan… tog slut på 20 minuter. 2,5 timmar och 6 tjurar senare (ca 2130) vandrade jag ut, fullständigt dehydrerad, blodsockernivå noll och lätt solbränd. Spagetti!!! Vi passerade otaliga krogar och resten av sällskapet började bli irriterade. Fick bli första bästa… ingen pasta. Chansade lite i jakten på kolhydrater och… fick in torkad skinka med smält ost. Spanskan är inte den bästa. Nytt försök och nu blev det små friterade bläckfiskar. Nåväl, vätska och kolhydrater tillsammans får duga… öl. Ett par stora så kändes det bättre. Till hotellet, lite arbete igen och binge snart när jag har skrivit klart detta.
I morgon fredag:
Upp 6, arbete, taxi, flyg, flyg och förhoppningsvis…pastaparty på Östermalms IP om jag hinner!!! Äntligen en kolhydrat i fast form i så fall!!
Jo, vitargon är med. 6 påsar som jag hushållit med som nödproviant för en nödställd. Har 2 påsar kvar som skall drickas med andakt under morgondagen. Kommer aldrig att åka iväg igen utan ett överskott av denna ädla dryck…
Hoppas vi ses på lördag, då är jag laddad och klar för ännu en start i Shlm Marathon… och en rejäl middag på kvällen.
haha… känner igen mig.. har testat den formen av uppladdning oxå, brukar funka sådär.. men numera alltid med div pulversoppor och choklad i bagaget.. vad gör man inte för sitt jobb (o;
Du blir stentuff i solen i morrn med dessa minutiosa forberedelser, vi syns!
Hmm jag kan inte låta bli att le…Din uppladdning påminner om jakten på normal föda inför VM i 24h i Korea. Bara en sån sak som bröd var i närmast omöjligt att hitta…Däremot flödade det av sjögräs och suspekt kött (som jag inte hade någon lust att utforska närmare). Paniken växte ganska fort nästan i samma takt som hungern! Lycka till i Stockholm!
Såg ju jättebra ut!!!!Skulle tro att det räcker till 3.25 he,he
Kolhydralsuppladdning är överreklamerat.
Hoppas vi ses vid starten.
Jag cyklar upp och förmodligen hem
Det blir aldrig som man tänkt! Du hade en lite längre period med kolhydratstömning bara, men snart är du ifatt. Stort lycka till på lördag! Jag vet att där serveras kolhydrater hela vägen….