10 veckor till IronMan Austria – en högst egenhändigt ihop-snickrad träningsplan in i det sista

23 April 2014

http://thesuperjudge.wordpress.com/2014/04/23/2492…

På bloggen nu hur jag har tänkt mig sista tio veckorna inför IM Austria 29 juni.
Det e antagligen långt ifrån hur de som kan lägger upp det… 🙂 

Men det är ungefär så det måste se ut eftersom det måste anpassas till den där grejen som heter verkligheten…
Inte minst mkt resor i jobbet ställer till det lite och kräver dels lite uppfinningsrikedom samt innebär dels att det möjligen blir lite för mkt löpning. 

Planen kommer säkerligen spricka… Haha… Men tanken är fr.a. att den ska få mig att jobba upp lite självförtroende i simningen samt se till att jag biter ihop på cykeln och håller fart som jag vet att jag ju faktiskt orkar. 

Inte minst då jag har en (relativt sett asså) stark löpning som jag borde kunna påfresta liiiite mer med lite tröttare ben från cykeln. 

Hur som helst: kolla bloggen som sagt och säg va ni tror… E jag helt ute å cyklar? Hur har ni andra som kör IM i sommar tänkt er era sista tio veckor? 

www.thesuperjudge.wordpress.com

8 Comments

 1. Fredrik

  Ska köra Quebrohuentas i Spanien i juni, 20 mil med 3000 höjdmeter. Så nåt till cykellopp och Triathlon i Stockholm augusti för att få lite snabbhet då jag drar ner på distansen sista veckorna. Ska se om jag inte kan få till en olympisk här i London i juni med. Man kan väl aldrig träna för mycket och känna sig helt redo men tycker jag ligger hyggligt till, ska få upp distanserna på passen kommande månader och dra ner veckorna upp till loppet.

  Reply
 2. Mattias

  Halvan var Halmstad och hela var Kalmar. Lättare simning i Halmstad annars ganska lika. En hel är väldigt mycket längre än en halv och som många säger börjar en IM efter två mils löpning. Vilket jag fick erfara med pajade knän osv.. Maran slutade på 4,25. En halvx2+1:15-1:30 tror jag är en bra gissning om allt går som planerat dvs:)..

  Reply
 3. Anders

  Fråga Mattias: ser att du har halv IM på 5:03 och hel IM på 12:11. Båda dessa tider är synnerligen respektingivande. Är det din uppfattning att en halv IMx2+2 timmar är en hyfsat bra gissning på hel IM? Eller var detta två ganska olika typer av banor? En hel IM är ju så klrt ngt heeeelt annat än en dubbel halv-IM så att säga 🙂
  Jag frågar för jag har gjort bara en halv IM och det tog mig 5:04 🙂 De högst ovetenskapliga uträkningar jag har sett har givit vid handen att det inte skulle behöva ta så mkt mer som x2+2 utan snarare kanske x2+1:15-1:30… Fast… Det e klart… Det beror ju på så mkt. Inte minst hur man känner sig den dan och hur väder och bansträckning är.

  Reply
 4. Mattias

  Lycka till:)!

  Reply
 5. Anders

  Ja det ligger en del i det Fredrik… Ska se över det där. Kanske byta ut några brick mot längre cykel. Som du säger kan jag ju redan kuta 🙂
  Hur går det med ditt upplägg inför IM Wales? Vilka race blir det fram tills dess?

  Reply
 6. Anders

  Ja… Så e det ju så klart egentligen Mattias 🙂 Det e ett av mina problem. Jag tycker det e så förbannat kul å träna att jag vilar lite för sällan. Men kanske ngn av mina jobb-resor kommer tvinga fram lite mer vila 🙂
  Intervaller absolut. Det va ju en ganska halv-kass träningsplan sett utifrån bristen på detaljer 🙂 Har rätt bra vana av intervaller så tänkte nog köra ca hälften av löppassen som intervaller ja. Och simma banan låter mkt klokt. Tänkte anlända till tävlingsorten tre dagar innan och få lite go (?) race-feeling 🙂

  Reply
 7. Fredrik

  Är ju ingen expert men kanske längre cykelpass och kortare löpning på brickpassen… det är många mil alltså gäller ha starka ben till cyklingen. Skulle drattt ner på styrketräningen 3 veckor innan och korta distanser bara två veckor innan tävlingen. Tror du kommer prestera på löpningen hur som, så foka på cykling och simning. Ta nåt kortare bricklöp en gång i veckan och så ett längre pass, hinns det med en intervall också så är det bra. Kanske på ett dubbelpass, simning morgon – intervall kväll.

  Reply
 8. Mattias

  Jag är ingen expert men jag skulle personligen lägga in fler vilodagar de sista två veckorna och lägga fokus på intervallpass. Samt dagarna innan race day provsimma delar av simbanan om möjligt.

  Reply

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Frida Södermark: Mara med Klara

Inte trodde jag att det så snart efter Klaras födsel skulle bli tal om mara. Men om två veckor ganska exakt så är det dags och med ett snabbare mål...

Karo Move for a Smile

Under de senaste veckorna har Karo’iter över hela Europa aktiverat sig för att bidra till Move For a Smile. Ett event som anordnades genom Karo...

Vinnare Säsong 3, 2022

Vår tredje paceUP! säsong är över och avslutades den 30 september. I topp tre enligt bild nedan hade vi på första plats Rowan Knight från Sydney,...

paceUP! Nyhetsbrev – augusti 2022

Augusti månad och vi är tillbaka efter en välförtjänt sommarledighet 🙂 Det är nu vi förväntas vara pigga och ska kunna prestera som aldrig förr, och...

Coast to Coast USA – på cykel!

Jonas Albäck har gjort en ’Coast to Coast’ på cykel och ligger efter det etta i paceUP!s Topp 100 liga. Vi fick möjligheten att intervjua honom om...

Intervju med vinnaren av den 3:e säsongen 2021!

STORT grattis till Kjell-Arne, vinnaren av den 3:e paceUP!-säsongen 2021! Här kommer en kort intervju med vinnaren: Namn: Kjell-Arne Ålder: 73 år...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Frida Södermark: Mara med Klara

Inte trodde jag att det så snart efter Klaras födsel skulle bli tal om mara. Men om två veckor ganska exakt så är det dags och med ett snabbare mål...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.