Andreas Ahlin: Sommarlopp 2020

7 September 2020

Träningen har rullat på även under semestertider, dock inte lika mycket mängd. Men det kanske bara var en fördel…

Efter semestern tog jag mig an att springa ett maraton på hemma plan Drevsta Marathon. Josef Snellman drog tillsammans med IFK-Kristinehamn igång ett marathon som han kunde kvala sig in till SM i marathon med. En bana på 5,8km, så 7 varv skulle avverkas.

Mitt mål var att slå mitt PB på 3:11 men kände väl redan innan att efter semestern med all god mat och dryck, att form inte kanske var helt på topp. Men jag startade och gick in för att hålla 4:30/km tempo och en sluttid runt 3:10.

Jag höll mig till planen fram till halvmaran ungefär, sen så gick energin ur helt. Fick stanna och gå för att hålla bort krampen. Så de sista två-tre varv gick på ren vilja. Jag lyckades komma in på 3:28, med tanke på att detta bara var mitt tredje marathon, så är jag helt klart nöjd med min insats.

Skärgårdsloppet

Jag tyckte att maran satt kvar i benen några veckor efter, fick inte ut någon kraft i benen. Men i mitten av augusti var det dags för race på hemmaplan igen. Ett lopp man springer ut till våran skärgård och vänder och springer samma väg tillbaka ca 11km, Skärgårdsloppet. Det startade kl 11 och det var väldigt varmt redan då.

Höll i mot i början av loppet och efter vändningen så började jag öka, så min sista km var också den snabbaste. Plockade 2 placeringar från vändningen och sprang in på 47:22 blir 4:16/km. Jag tar med mig sista delen av loppet.

Sollentuna Winter/Summer Marathon

Nu i helgen var jag uppe och körde mitt 4:e Sollentuna Winter/Summer Marathon med Janne Werner. Man springer i lag 2st eller solo kan man också springa. 1 lopp i februari och 1 lopp i augusti.

Eftersom det är som det är…Så startade man inte på en fast tid utan man kom dit fick nummerlapp och gav sig iväg. Det är en väldigt fin halvmara, inte helt lätt sprungen, en del stig partier och några trappor upp och ner ska avverkas. Är själv inte jättesnabb varken i trappor eller på skogsstigarna…

Tyckte att det kändes bra i början av loppet, men efter ca 8km fick kämpa rejält. Vid vändningen på bron över till andra sidan Edsviken öppnade sig himlen och vi blev dyngsura. Tur jag sprang med en som är i sitt livs löpform just nu, han fick dra mig runt. Synd för honom bara att jag inte hade bättre ben denna dag. Men vi tog oss i mål på våran bästa tid hitintills på detta lopp 1:38 stannade klockan på, så lite nöjd kanske man kan vara…

Man har tappat lite motivation nu när det är som det är. Men jag har som mål att träna för att klara av att ta mig i mål på ett marathon under 3h. Så nu hoppas jag att Stockholm Marathon 2021 blir av, för då ska jag komma in på stadion och se att jag har ett par minuter till godo för sub3.👊 Det är det målet jag tar med mig in i höstmörkret, på med understället och vantar och bara köra!✌️🏃🏻‍♂️

Nu hoppas vi på att det vänder så vi kan samlas och få tävla emot varandra och med varandra.

 

Med vänlig hälsning,

Andreas Ahlin

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

The paceUP! Community: Katarina Bonetti

(English version after the Swedish text) LÄR KÄNNA VÅRT PACEUP! COMMUNITY!   Katarina är en flitig paceUP!-användare som du hittar i Master...

Race Report IRONMAN Tallinn 2020

Att Ironman Tallinn ens skulle bli av kändes långt ifrån självklart in i det sista. Lopp efter lopp ställdes in runt om i världen men arrangörerna i...

Andreas Ahlin: Sommarlopp 2020

Träningen har rullat på även under semestertider, dock inte lika mycket mängd. Men det kanske bara var en fördel... Efter semestern tog jag mig an...

LISA SPRINGER VIDARE HOME. WITH LOVE!

Augusti 2020. Lisalivet. Vill göra allt. Vill göra allt leende. Vill och kan allt? Med någon. Och någonstans. Någon är? Någonstans är?   Göra...

paceUP! Nyhetsbrev Augusti 2020

Newsletter in English  Snabba på och hämta en kopp kaffe - det är dags för månadens läsning från paceUP! The paceUP! Community! Lär känna...

Move4Charity med paceUP!

RÖR PÅ DIG – RÄDDA LIV Var aktiv och bidra till Läkare Utan Gränser! Gå med i vår välgörenhetsutmaning genom att logga en aktivitet på minst 7,5km...

paceUP! Nyhetsbrev Juli 2020

Newsletter in English      Snabba på och hämta en kopp kaffe - det är dags för månadens läsning från paceUP! Move4Charity by paceUP! -RÖR...

Hälsoutmaning som stöttar elever i Uganda

Social Initiative jobbar tillsammans med företag och sociala entreprenörer för att förbättra framtiden för fler. Utifrån företagets affärsverksamhet...

2020 Q2 – Season Winners

We are happy to announce the paceUP! 2020 Q2 Season Winners! Alice Gustafsson reached over 140 000 points and took first position. Benny Eriksson...

The paceUP! Community: Katarina Bonetti

(English version after the Swedish text) LÄR KÄNNA VÅRT PACEUP! COMMUNITY!   Katarina är en flitig paceUP!-användare som du hittar i Master...

Race Report IRONMAN Tallinn 2020

Att Ironman Tallinn ens skulle bli av kändes långt ifrån självklart in i det sista. Lopp efter lopp ställdes in runt om i världen men arrangörerna i...

Andreas Ahlin: Sommarlopp 2020

Träningen har rullat på även under semestertider, dock inte lika mycket mängd. Men det kanske bara var en fördel... Efter semestern tog jag mig an...

LISA SPRINGER VIDARE HOME. WITH LOVE!

Augusti 2020. Lisalivet. Vill göra allt. Vill göra allt leende. Vill och kan allt? Med någon. Och någonstans. Någon är? Någonstans är?   Göra...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.