Andreas Ahlin: Sommarlopp 2020

7 September 2020

Träningen har rullat på även under semestertider, dock inte lika mycket mängd. Men det kanske bara var en fördel…

Efter semestern tog jag mig an att springa ett maraton på hemma plan Drevsta Marathon. Josef Snellman drog tillsammans med IFK-Kristinehamn igång ett marathon som han kunde kvala sig in till SM i marathon med. En bana på 5,8km, så 7 varv skulle avverkas.

Mitt mål var att slå mitt PB på 3:11 men kände väl redan innan att efter semestern med all god mat och dryck, att form inte kanske var helt på topp. Men jag startade och gick in för att hålla 4:30/km tempo och en sluttid runt 3:10.

Jag höll mig till planen fram till halvmaran ungefär, sen så gick energin ur helt. Fick stanna och gå för att hålla bort krampen. Så de sista två-tre varv gick på ren vilja. Jag lyckades komma in på 3:28, med tanke på att detta bara var mitt tredje marathon, så är jag helt klart nöjd med min insats.

Skärgårdsloppet

Jag tyckte att maran satt kvar i benen några veckor efter, fick inte ut någon kraft i benen. Men i mitten av augusti var det dags för race på hemmaplan igen. Ett lopp man springer ut till våran skärgård och vänder och springer samma väg tillbaka ca 11km, Skärgårdsloppet. Det startade kl 11 och det var väldigt varmt redan då.

Höll i mot i början av loppet och efter vändningen så började jag öka, så min sista km var också den snabbaste. Plockade 2 placeringar från vändningen och sprang in på 47:22 blir 4:16/km. Jag tar med mig sista delen av loppet.

Sollentuna Winter/Summer Marathon

Nu i helgen var jag uppe och körde mitt 4:e Sollentuna Winter/Summer Marathon med Janne Werner. Man springer i lag 2st eller solo kan man också springa. 1 lopp i februari och 1 lopp i augusti.

Eftersom det är som det är…Så startade man inte på en fast tid utan man kom dit fick nummerlapp och gav sig iväg. Det är en väldigt fin halvmara, inte helt lätt sprungen, en del stig partier och några trappor upp och ner ska avverkas. Är själv inte jättesnabb varken i trappor eller på skogsstigarna…

Tyckte att det kändes bra i början av loppet, men efter ca 8km fick kämpa rejält. Vid vändningen på bron över till andra sidan Edsviken öppnade sig himlen och vi blev dyngsura. Tur jag sprang med en som är i sitt livs löpform just nu, han fick dra mig runt. Synd för honom bara att jag inte hade bättre ben denna dag. Men vi tog oss i mål på våran bästa tid hitintills på detta lopp 1:38 stannade klockan på, så lite nöjd kanske man kan vara…

Man har tappat lite motivation nu när det är som det är. Men jag har som mål att träna för att klara av att ta mig i mål på ett marathon under 3h. Så nu hoppas jag att Stockholm Marathon 2021 blir av, för då ska jag komma in på stadion och se att jag har ett par minuter till godo för sub3.? Det är det målet jag tar med mig in i höstmörkret, på med understället och vantar och bara köra!✌️??‍♂️

Nu hoppas vi på att det vänder så vi kan samlas och få tävla emot varandra och med varandra.

 

Med vänlig hälsning,

Andreas Ahlin

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Spring för nya leenden!

I samarbete med vår partner Operations Smile lanserar vi Spring för nya leenden! 27 september–4 oktober SPRING, JOGGA ELLER GÅ FÖR NYA LEENDEN! 🏃...

Sommarens Nyhetsbrev 2024

Sommaren är här och det betyder att det är dags att kicka igång massor av spännande utmaningar! På paceUP! är vi supertaggade över att företag,...

Viktig uppdatering: Ändringar i API för att anpassa paceUP! till Garmin

Kära paceUP! Användare, Vi kontaktar er för att informera om viktiga ändringar gällande vår integration med Garmin. Garmin har meddelat ändringar i...

Urgent Update: API Changes Required for Garmin Integration

Dear paceUP! Users, We are reaching out to inform you of important changes regarding our integration with Garmin. Garmin has announced modifications...

paceUP! Nyhetsbrev – Februari 2024

Träningsåret har rivstartat på paceUP! och vi är redan inne i februari. Med nya kunder och nya välgörenhetssamarbeten känner vi oss övertygade om...

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.