Andreas Ahlin: Sommarlopp 2020

7 September 2020

Träningen har rullat på även under semestertider, dock inte lika mycket mängd. Men det kanske bara var en fördel…

Efter semestern tog jag mig an att springa ett maraton på hemma plan Drevsta Marathon. Josef Snellman drog tillsammans med IFK-Kristinehamn igång ett marathon som han kunde kvala sig in till SM i marathon med. En bana på 5,8km, så 7 varv skulle avverkas.

Mitt mål var att slå mitt PB på 3:11 men kände väl redan innan att efter semestern med all god mat och dryck, att form inte kanske var helt på topp. Men jag startade och gick in för att hålla 4:30/km tempo och en sluttid runt 3:10.

Jag höll mig till planen fram till halvmaran ungefär, sen så gick energin ur helt. Fick stanna och gå för att hålla bort krampen. Så de sista två-tre varv gick på ren vilja. Jag lyckades komma in på 3:28, med tanke på att detta bara var mitt tredje marathon, så är jag helt klart nöjd med min insats.

Skärgårdsloppet

Jag tyckte att maran satt kvar i benen några veckor efter, fick inte ut någon kraft i benen. Men i mitten av augusti var det dags för race på hemmaplan igen. Ett lopp man springer ut till våran skärgård och vänder och springer samma väg tillbaka ca 11km, Skärgårdsloppet. Det startade kl 11 och det var väldigt varmt redan då.

Höll i mot i början av loppet och efter vändningen så började jag öka, så min sista km var också den snabbaste. Plockade 2 placeringar från vändningen och sprang in på 47:22 blir 4:16/km. Jag tar med mig sista delen av loppet.

Sollentuna Winter/Summer Marathon

Nu i helgen var jag uppe och körde mitt 4:e Sollentuna Winter/Summer Marathon med Janne Werner. Man springer i lag 2st eller solo kan man också springa. 1 lopp i februari och 1 lopp i augusti.

Eftersom det är som det är…Så startade man inte på en fast tid utan man kom dit fick nummerlapp och gav sig iväg. Det är en väldigt fin halvmara, inte helt lätt sprungen, en del stig partier och några trappor upp och ner ska avverkas. Är själv inte jättesnabb varken i trappor eller på skogsstigarna…

Tyckte att det kändes bra i början av loppet, men efter ca 8km fick kämpa rejält. Vid vändningen på bron över till andra sidan Edsviken öppnade sig himlen och vi blev dyngsura. Tur jag sprang med en som är i sitt livs löpform just nu, han fick dra mig runt. Synd för honom bara att jag inte hade bättre ben denna dag. Men vi tog oss i mål på våran bästa tid hitintills på detta lopp 1:38 stannade klockan på, så lite nöjd kanske man kan vara…

Man har tappat lite motivation nu när det är som det är. Men jag har som mål att träna för att klara av att ta mig i mål på ett marathon under 3h. Så nu hoppas jag att Stockholm Marathon 2021 blir av, för då ska jag komma in på stadion och se att jag har ett par minuter till godo för sub3.? Det är det målet jag tar med mig in i höstmörkret, på med understället och vantar och bara köra!✌️??‍♂️

Nu hoppas vi på att det vänder så vi kan samlas och få tävla emot varandra och med varandra.

 

Med vänlig hälsning,

Andreas Ahlin

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

paceUP! Nyhetsbrev – November 2023

Lanseringen av paceUP! Tyskland är live och vi har tagit oss an den kanadensiska marknaden! Hela paceUP! plattformen finns nu tillgänglig på tyska...

Fånga hälsa och energi på 5 Minuter med paceUP!s populära skrivbordsträning

I dagens moderna arbetsmiljö spenderar vi allt mer tid framför våra skrivbord, och det är vanligt att bli fast i en stillasittande position under...

paceUP! Joins Hands with Karo Healthcare to Support Operation Smile’s Move for a Smile Digital Event

Since 2018, Karo Healthcare has been dedicated to supporting Operation Smile in their mission to bring smiles and hope to children born with cleft...

paceUP! och Karo Healthcare samarbetar med Operation Smile i “Move for a Smile”

Sedan 2018 har Karo Healthcare stöttat Operation Smile i deras uppdrag att ge leenden och hopp till barn födda med läpp- och gomspalt. Detta...

paceUP! PREMIUM

Launching paceUP! Premium After 5 years and more than 30,000 downloads, we proudly announce the launch of paceUP! Premium, with new functionality,...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.