Helgen har spenderats på Hasslö där den ena gödkalvens föräldrar har ett hus. Dom har haft det i cirka 15 månader. Det var första gången jag var där och jag blev imponerad av hur långt dom har kommit med renoveringen. Och av hur vackert där är.
En välkomstcider och sedan promenad. Middag vid halv 4-tiden. Först en liten kavring med räkor, avocado och crème
fraîche-röra. Öl till det. Sedan isbergssallad, gurka, körsbärstomater, gelé,
ris, fläskfilé, champinjonsås. Och vitt vin.
En timme senare kaffe och bullar + 6 sorters
kakor, allt hembakat.
Chokladkartonger utbyttes och öppnades. Till lite mer vitt
vin.
I morse var den ena gödkalven ute och struttade omkring lite på ön före morgongröten.
Sedan bar det av till Sandvik för
långsam promenad vid stranden.
Lite skidor på TV innan det var dags för mat igen; isbergssallad, gurka, körsbärstomater, gelé, pressad potatis,
kycklinggryta. Och en öl. Blåbärspaj och vaniljglass, men jag tog mest
vaniljyoghurt på min del paj.
Fick med mig två
flaskor vin hem.
Nu är gödkalvarna hemma och det känns tomt utom i magen.
Gödkalvarna.
0 Comments