Jenny Nae: Oktober

3 November 2020

Oktober började med ett roligt uppstartsläger med min klubb Race & Shine i Jönköping där vi cyklade 70.3 banan, simmade och sprang ett långpass tillsammans. Vi hade även mycket intressanta diskussioner om hur vi alla har påverkats av Corona under våren och sommaren, om träningsupplägg och mål har ändrats eller om man helt har tappat motivationen. Vi pratade dels om hur man framåt kan jobba med motivationen genom att sätt upp mindre specifika mål som inte drivs enbart av en tävling som riskerar att ställas in utan drivs av en inre motivation att bli bättre (eller må bättre). Det tror jag är ett framgångskoncept för att inte tappa drivet i detta mörkret.

Då min sista inbokade löptävling (Kullamannen) blev inställd så ställde jag om och satte igång med grundträningen under resten av oktober. Att släppa tanken på att leta tävlingar och bara fokusera på att bygga en stabil grund känns motiverande för mig just nu. Tyvärr går vi ju nu i skrivande stund in i ytterligare en period med striktare restriktioner men jag vill bara ytterligare förtydliga att det är OKEJ och vi SKA fortsätta träna, bara inte med andra som du normalt sett inte umgås med (och se till att 2 meters avstånd hålls samt att ni är utomhus). Så fortsätt kämpa och se till att ta ditt ansvar! Jag ger inte upp tron om en lite mer normal vardag längre fram. Själv har jag i veckan haft covid symtom med andningssvårigheter, trötthet och hosta. Jag fick resultatet igår (lördag) om visade på negativt resultat! Så skönt att få det bekräftat men jag fortsätter vila och ta det lugnt tills symtomen är borta. För något jag lärt mig under åren är att det enda som skyndar på återhämtningen är att låta kroppen läka ut genom vila. Att stressa på läkningen med träning i förtid leder ofta till bakslag och utdragen återhämtning. Så ni med symtom därute, stressa inte, låt kroppen läka. Att du vilar någon vecka nu kommer inte förstöra din träning framåt! Ha det fint och ta hand om er därute! Även om det känns ensamt just nu så kämpar vi alla tillsammans mot detta virus!

/Jenny

1 Comment

  1. Marie-Louise Karlander

    Tack du delar med dig. Trevlig läsning.

    Reply

Submit a Comment

Please Login to Comment.

J-3 !!!

Le calme avant la tempête, ça chauffe ! J-3 avant le début de votre immense défi !

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

J-3 !!!

Le calme avant la tempête, ça chauffe ! J-3 avant le début de votre immense défi !

Intervju med vinnaren av den 3:e säsongen 2021!

STORT grattis till Kjell-Arne, vinnaren av den 3:e paceUP!-säsongen 2021! Här kommer en kort intervju med vinnaren: Namn: Kjell-Arne Ålder: 73 år...

Intervju med vinnaren av den 2:a säsongen 2021!

STORT grattis till Anna, vinnaren av den 2:a paceUP!-säsongen 2021! Här kommer en kort intervju med vinnaren: Namn: Anna Rolin Ålder: 53...

Jennys Sommarutmaning

Idag är sista dagen av Frida Södermarks Sommarutmaning, så glöm inte att logga dina sista pass idag 🌼. Varje aktivitet är en chans att vinna!...

paceUP! Nyhetsbrev Juni 2021

Newsletter in English  Snabba på och hämta en kopp kaffe - det är dags för månadens läsning från paceUP! Företagsutmaningar som skapar starkare...

J-3 !!!

Le calme avant la tempête, ça chauffe ! J-3 avant le début de votre immense défi !

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.