Kära FB dagbok!

10 December 2016

Årssummering 2016:

Irondad vet att tiden mellan dagboksinläggen är långa, men bryr sig inte. Allt sker enbart på egna villkor och inte på andras förväntningar. Det är denna årstid som Irondad brukar vilja gå i dvala, eller i ide som björnarna gör. En släng av vinternedstämdhet finns i Ljungströms dna.

Hela världen undrar, eller 33% av Köping undrar hur långt jag skall driva min diet, och nu kommer svaret alla väntat på. Irondad har senaste 7-10 dagarna haft det otroligt tungt i sinnet, kroppen känns urlakad och tom på energi. Kroppen har denna vecka viskat till huvudet om mera kalorier och det har jag gett kroppen.

Så denna vecka har Irondad till varje 150g nötfärsportion lagat svamp och kastat in en halv lök för att lyxa till kalorieintaget. Huh va? Även på kvällarna har Irondad hivat i sig 1-3 ägg extra. Huh va?

Eftersom förra veckan innehöll en övernattning med Drängen på Brännarseminarium så vart det 3 st ätardagar och vikten ökade, för att idag var några hekto högre än för en vecka sedan.

Dieten kommer avslutas på självaste julaftonen med obligatorisk skrytbild på FB, för att reta övriga som inte lyckats pricka Jul-beach 2016.

HIV positiva och cancerdrabbade Irondad kastar in handduken på julaftonen och tänker anpassa sig till vardagen efter det. Dock med kostkontroll, men mera kalorier än dagens 1500.

Dieten har varit en resa, en resa jag inte önskar ogjord utan välkomnar i erfarenhetsryggsäcken. Höjdpunkterna i minnesbanken blir att kolhydrater gör mig fet, godis gör mig fet och piggelin gör mig fet. Roligaste minnet blir att jag ännu en gång lyckades med mina mål, 100% uppfyllda, eller snarare 450% uppfyllda, för i början på resan skulle Irondad bara gå ner från 91 till 85, sen när det var uppnått så reviderades målet till 82, för att sen ändras till 80, för att sedan vara nöjd och slutvikt bli 77-78, för att sen inse att 75 är inom räckhåll och sen hände 72-74 som slutmål.

Målet ändras under resans gång. Anpassning och erfarenheter på en och samma gång. Resan var rolig och har pågått under 4,5 månader mot 30 dagar som var planen, första arbetsdagen efter 2016 års semester. Huh va?

Anpassning till vardag blir nästa utmaning, inga löften på nyårsaftonen 2016, för jag gör mina löften vilken dag som helst, de övriga 364 dagar om året och uppfyller de. Fixa det själva, huh va?

Sitter här med 4 negerbollar i magen och känner mig sjukt stolt över ännu en inre resa fullföljd. Det vart inte Thailad, det vart inte Mexiko, det vart toppform Julen 2016.

Nu släpper vi kaloriepratet och börjar 2017 med nya tag, okända mål och anonyma resor.

Just nu är det semifinal i innebandy VM, ett VM Sverige är regerande mästare efter att ha tvålat dit Finnarna på deras hemmaplan förra året. Skön känsla. Heja Sverige, heja Sverige.

Sverige äger efter World Cupkrossen över Finland 2016. Ingen Finne kan ens yttra sig över någonting de nästkommande 4 år. Skön känsla. Heja Sverige, heja Sverige.

Inga Svenskar har torskat i dopingkontrollerna i idrotten skidåkning. Skön känsla. Heja Sverige, heja Sverige.

1-0 till Sverige nu. 2-0 till Sverige just nu, nu. Rickard äger.

Till vardagen:

Liam tränar hockey och livet rullar på, det som räknas är att hans Crohn´s är frånvarande. Vi har regelbundna kontroller och Crohn´s är ständigt där, men inte vaken. Om 3 dagar har Liam haft sin kroniska sjukdom i 3 år.

André tränar samma sport och livet rullar på. Skillnaden här är att André ”endast” har problemmage och ingen kronisk livslång sjukdom/diagnos. Efter en vårtermin som var allt annat än lycklig har grabben funnit livsskydd i det tuffare umgänget i skolan. Här hanterar vi dagarna alltefter de passerar.

Jag tror på Astrid Lindgrens berömda ord:

”Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.”

Vardagen mellan de vuxna i familjen är medium till verrry god, livet rullar, livet studsar. Är vi en helg i Stockholm så är hälften akut sjuka med sjyssta magsmärtor. Är vi en helg i Göteborg så är allt underbart. Livet är vad man gör det till och det perfekta existerar inte. Nytt år, nya tag, nya avtal och nya mål.

Vad gör mig lycklig, gör jag. Vad gör fru lycklig, gör hon. Vad gör grabbarna lyckliga, gör de. Vad gör oss lyckliga, gör vi.

På Fabriken så har arbetslivet varit lite mer intensivt än normalt. Irondad passerar övertidskvoten för första gången sen 2007 (tror jag). Mycket arbete, många projekt och väldigt systematiskt.

Irondad har tyvärr avslöjat för Fabriken att han är en hejare på att leda projekt, vilket kan sluta med att han får, hmmm, leda projekt. Här måste Irondad bromsa lite, lite grand, för 2010 hamnade vi 3cm in i väggen med stora sömnproblem som följd. Propovan vart min bästa vän tills vi skiljdes åt som vänner. Nytt jobb, annan miljö var ett faktum. Vi blir starkare efter att varit svaga.

Svenskt lagom är inte ett dumt ord, bara svårt att förklara på engelska.

Glömde jag nämna att Irondad är tacksam för jobbet i världens bästa Fabrik? Tacksam för övertiden och de stora extrapengarna de ger ? Pengar blir upplevelser, pengar blir helger, pengar blir C-moore, pengar blir fina julklappar, pengar blir dubbla bilar, pengar blir flugspön, pengar blir 20 SHL matcher per säsong, pengar blir 2 veckor Grekland till sommaren och pengar ger trygghet.

Alla borde vara arbetslösa några gånger i livet. Det ger stake.

Året 2016 är ett fiasko sett ur ett Ironmanperspektiv, men en succe sett ur ett livsperspektiv. Trasigt knä, 8 månaders väntan, ingen träning, operation, ingen träning på 6 månader-typ, 1 November träningsstart-sakta och i nuläget 1h/dag. Knäet inte bra, inte ok men Irondad ökar progressivt.

Min motivation för 2017 kostade 5347kr, och är Kalmar Ironman 2017, 19 Augusti, i Kalmar, med min familj. Livet när det är som bäst.

Sikta på månen och du når himlen, eller?

Just nu snöar det. Irondad hatar snö. Livet när det är som sämst, men som den positiva människa jag faktiskt är innanför den melankoliska fasaden, så gläds jag åt att vintern väntade till mitten på December. Vilket innebär att vintern är över inom några 99 dagar och flera timmar. Så skönt.

Melankoli (från grekiskans ??????? ????? mélaina chólos, ’svart galla’) (latin: melancholia, lypemania) är en form av djup depression och ingår i gruppen psykiska sjukdomar som berör stämningsläget – de affektiva störningarna.

För ett decennium sedan så var tiden mellan semester och nyår sååååå långt, men nuförtiden så är det enbart 2 helgresor och 125 hockeymatcher.

Familjen Ljungström har under året som passerat hanterat sjukdomar, kroniska sjukdomar, akuta sjukdomar, mobbning och kränkande särbehandlingar, utlandsresor, ölandsresor, jämtlandsresor, stockholmsresor, göteborgsresor, fiskeresor, otroligt mycket fotboll och hockey. I familjens periferi pågår missbruk och riskbruk, barnbarn för hustru, barnbarn för övriga, skilsmässor och åter skilsmässor, renovera hus och renovera hus, några mera skilsmässor som är otroligt jobbiga för alla involverade (låt de vara och bygga sin egen vardag utan era kommentarer, om de inte är positiva) och ännu mera vardag. Tick tack.

Denna helg är Irondad helt fri. Ingen hockey, inga måsten och tiden är helt stilla. Första hockeyfria helgen sedan 8 Augusti 2016. Saknar underbar hustru som vårdar Sveriges alla gamla och sjuka.

Lylllos de, om ni förstår vad jag menar.

Innan året är slut skall Irondad chocka fru med en blombukett, som inte är från #Volvo.

# Fabriken.

Irondad har viss förbättringspotential här, för i papparollen är han i MVG fas. Kanske ett nyårslöfte, Nottttttttttttttttttt, men skall jobba på det. Puss Darling.

Päronen lever. Pappapäron har passerat 65, och plus 1 år som pensionär. Mammapäron blir -1 år laglig pensionär 2017 och går i pension då. 2 pensionärer till sommaren 2017.

Irondad tänker höja sitt privata pensionssparande 1 januari 2017. Se meningen ovan. Irondad tänker gå i pension vid 61 eller 62. Prognosen på min.pension.se är positiv och pengar är inte allt.

17år eller 18år kvar tills pensionen. 2033 blir Irondad pensionär, samma år som frun. Fru kommunalanställd och inte lika välvilligt inställd till pensionssparandet. Orättvist med lönerna.

2033 är Liam 29år och André 28år.

Framtiden är närmare än vi tror.

Irondads årskrönika är slut. Kaotiskt som vanligt, flexibelt är ordet och positiv som få. Om jag mot förmodan skriver ännu ett FB inlägg så blir jag förvånad.

Tyar mera men skall behandla min HIV-positiva Cancer med smågodis, julmust, kebab, ostbågar, mörk blockchocklad, piggelin och 2 flaskor vin. Sug på den, va?

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Sommarens Nyhetsbrev 2024

Sommaren är här och det betyder att det är dags att kicka igång massor av spännande utmaningar! På paceUP! är vi supertaggade över att företag,...

Viktig uppdatering: Ändringar i API för att anpassa paceUP! till Garmin

Kära paceUP! Användare, Vi kontaktar er för att informera om viktiga ändringar gällande vår integration med Garmin. Garmin har meddelat ändringar i...

Urgent Update: API Changes Required for Garmin Integration

Dear paceUP! Users, We are reaching out to inform you of important changes regarding our integration with Garmin. Garmin has announced modifications...

paceUP! Nyhetsbrev – Februari 2024

Träningsåret har rivstartat på paceUP! och vi är redan inne i februari. Med nya kunder och nya välgörenhetssamarbeten känner vi oss övertygade om...

paceUP! Nyhetsbrev – November 2023

Lanseringen av paceUP! Tyskland är live och vi har tagit oss an den kanadensiska marknaden! Hela paceUP! plattformen finns nu tillgänglig på tyska...

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.