Migrerad från Funbeat efter 14 år

11 December 2019

Nu har jag varit på plats på PaceUP i någon vecka. Höll på att få en hjärnblödning när jag trodde att all den data om min träningen genom åren skulle kastas bort när Funbeat går i graven. Har registrerat träning på Funbeat sedan 2005, så det blir alltså 14 års träning som i bästa fall skulle hamna i ett excelark i molnet med mina farhågor.

Ska vara ärlig. Först var jag (lindrigt sagt) skeptisk till PaceUP, och uttryckte mig inte helt positivt till migreringen. Det är sällan jag använder så många ilskna Emojis på en gång i sociala medier som denna gång. Det såg inte ut som att jag skulle få med mig någon info alls från Funbeat då varken aktiviteter eller kommentarer syntes i första skedet i överföringen. När saker med tiden laddade upp på sidan så dök både det ena och det andra jag saknat upp. Nu känns det bättre. Känsligt sånt där. Haha. Det slutade med att jag var tvungen att dementera många farhågorna och erkänna mig besegrad.

Saknar fortfarande att kunna visa översiktlig statistik över en längre period. Att kunna styra vad jag vill se i diagrammen i statistiken. Jag vill kunna se översiktligt hur olika saker förändrats hela perioden från 2005 till nu (2019), inte bara 4 år i taget. Har inte heller hittat någonstans att kunna sätta mål för att tävla mot mig själv. Till exempel att jag ska träna ett visst antal minuter under en vecka eller månad. Ett visst antal pass löpning eller längdskidor under en egenhändigt vald period. Att detta sedan visas snyggt och lättillgängligt i app och på webbsida så att jag kan bli peppad att göra min planerade träning utifrån mina egna svårigheter och utmaningar. Nu förstår jag det som att det inte är själva affärsidén med denna app/website så det kommer kanske aldrig att hända heller. Det får tiden utvisa. Det är det bästa alternativ jag har hittat hittills i alla fall, så jag hänger kvar ett tag.

Ska försöka hålla kommande inlägg till renodlade reflektioner om träningen jag gör. Lutar åt ett tema om dråpliga träningseffekter över 40, när man inte begriper att man hamnat i den ålderskategorin. När man tänker 10 år fel och tror man är  strax över 30. I klass med vad som händer när man försöker träna som en 20-åring, men med det förfall och de förslitningar som tydligen ofrivilligt kommit med livets alla… eh… år. Fasen också.

2 Comments

 1. Andreas Seifert

  Welcome to paceUP! 🙂

  Reply
 2. paceUP!

  Vi är väldigt glada att se dig här på paceUP!

  Vi vidareutvecklar ständigt paceUP! och välkomnar alla förslag på förbättringar som vi kan få. Det är bara att kontakta oss på info@paceup.se.

  Välkommen till paceUP!

  Reply

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Spring för nya leenden!

I samarbete med vår partner Operations Smile lanserar vi Spring för nya leenden! 27 september–4 oktober SPRING, JOGGA ELLER GÅ FÖR NYA LEENDEN! 🏃...

Sommarens Nyhetsbrev 2024

Sommaren är här och det betyder att det är dags att kicka igång massor av spännande utmaningar! På paceUP! är vi supertaggade över att företag,...

Viktig uppdatering: Ändringar i API för att anpassa paceUP! till Garmin

Kära paceUP! Användare, Vi kontaktar er för att informera om viktiga ändringar gällande vår integration med Garmin. Garmin har meddelat ändringar i...

Urgent Update: API Changes Required for Garmin Integration

Dear paceUP! Users, We are reaching out to inform you of important changes regarding our integration with Garmin. Garmin has announced modifications...

paceUP! Nyhetsbrev – Februari 2024

Träningsåret har rivstartat på paceUP! och vi är redan inne i februari. Med nya kunder och nya välgörenhetssamarbeten känner vi oss övertygade om...

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.