Race Rapport UTGP

6 July 2014

Efter ett antal svala veckor var det nu dags för årets premiär i triathlon UTGP Ett lopp som för två år sedan började med ett gäng kompisar som på skoj körde triathlon runt Bjursjön i Uddevalla.

Föra året var min premiär då både för själva loppet men också sporten triathlon. Då slutade det med en grandios sistaplats. I år med ett helt års träning mer under rocken så skulle tiden krossas och jumboplatsen bytas ut mot ett resultat i mittfåran.. Var det tänkt…

Kände mig redo och lite lätt nervös på med nya Orcan. Förra året var jag först upp ur vattnet. Det visste jag att jag inte skulle vara i år men eftersom den starkaste simmaren också skaffat våtdräkt. Hettan och luftfuktigheten var påtaglig. Nästan 30 grader i skuggan och gassande sol. Inte min typ av väder. Men ändå en faktor som man inte skall låta påverka sig (visst säkert!). Min puls var hög och den nya simsträckningen skulle vara till min fördel. Lite längre det var bra. 

Starten gick och jag fick ganska snart fritt vatten det kändes ovanligt. Visst jag hade någon som la sig på min rygg men och som hängde på mig till ca 250m sen såg jag inte den personen mer. Låg väl 30-40 m efter ledaren när jag klev upp från simningen. Växling bättre i år. Men det kändes inte bra. Pulsen slog som på en hasselmus och andningen var svår att kontrollera. på med alla tillbehör och iväg… Exakt samma känsla som förra året. Fullkomlig urlakad eftersimningen. Cykelbanan börjar med en uppförsbacke och det är Mountainbike som gäller för min del. Redan här var min puls uppe i Anaerob nivå. I år dröjde det någon km längre innan jag blev upp åkt av den personen som kom att vinna. Visst det gick snabbare i år men inte alls så snabbt som jag vet att jag kan. Blev väl omåkt av 6-7 cyklister på första varvet. Helt ok men långtifrån den hastighet jag räknat med. 

Andra varvet fokuserade jag på att  försöka få ner pulsen som låg och tickade mellan 160-180. Alldeles för högt. Fler körde om mig men inte riktigt lika många som förra året. Tyckte dock att jag hittat en bra takt på slutet. en mycket bra växling till löpning den satt som en smäck det tog nästan 500m innan de som cyklat in i T2 samtidigt som jag kom ikapp mig. Höll nu mer för mig rätt modesta 6:30 tempo första km men pulsen gick inte ner. normalt ligger pulsen nästan 20 slag lägre i det tempot. Värmen var vidrig men hade absolut inga krafter att ge. Efter ca 1,7km kommer första stigningen. Tog rätt omgående beslutet att gå där. JAg pallade inte värmen och kroppen kändes som om den skulle explodera av överhettning. Det enda positiva var att DAniel inte hade hunnit om mig ännu = alltså bättre än förra året. TRots att jag gick sjönk inte pulsen nämnvärt 174 gående i uppförsbacke. ofattbart högt. Något är inte rätt här. Visst det är garanterat värmen. Sen på platten fortssatt löp. Ny bvacke gång Sen löp igen. inser att detta håller inte. Börjarr gå. Jag har i princip givit upp. Efter 3 km blir jag omlöpt av Pauli. Han har det också väldigt tungt. det tar 1.5 km till innan min puls är normal igen. Sista backen upp sen bra 500m kvar till mål. Börjar springa strax innan krönet. har ok tempo sista 500m men totalt 1:10 sekunder sämre än förra året. vilket är skitdåligt.

Totala tiden blev 1:25:46 

ca 1.5 minuter bättre än förra året. Målet var 10 (nu var simningen ca 80m längre (+ ca 1min) Löpningen en total besvikelse.

Det är bara att bryta ihop och komma igen. längtar efter att köra på en riktigt platt bana 🙂

Nästa år måste det bli mycke bättre

Jag försämrade inte min tid som vissa andra gjorde

6 Comments

 1. Johan

  Absolut

  Reply
 2. Erik

  Det blir annat den nittonde vännen!

  Reply
 3. Joanna

  Du genomförde & persade. GRATTIS!

  Reply
 4. Daniel

  Vissa andra hade det ofattbart tungt – men som sagt nästa år då är det under 1:15 som gäller…

  Reply
 5. Johan

  Sant. JAg är rätt nöjd men jag vet att jak kan bättre. tillnästa år skall jag har kört banan några gånger innan tänkte jag 🙂 Är du med näst år?

  Reply
 6. Martin

  Bra kämpat. Pers! Du vet vad som händer med dig i värme. Simningen var garanterat mkt bättre och cyckel. 2 av tre!

  Reply

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Frida Södermark: Mara med Klara

Inte trodde jag att det så snart efter Klaras födsel skulle bli tal om mara. Men om två veckor ganska exakt så är det dags och med ett snabbare mål...

paceUP! Nyhetsbrev – December 2022

Vi närmar oss årsskiftet och det gäller att göra en sista koll på budgeten för att få ut det mesta, för att sen lägga en bra grund för 2023 års...

Karo Move for a Smile

Under de senaste veckorna har Karo’iter över hela Europa aktiverat sig för att bidra till Move For a Smile. Ett event som anordnades genom Karo...

Vinnare Säsong 3, 2022

Vår tredje paceUP! säsong är över och avslutades den 30 september. I topp tre enligt bild nedan hade vi på första plats Rowan Knight från Sydney,...

paceUP! Nyhetsbrev – augusti 2022

Augusti månad och vi är tillbaka efter en välförtjänt sommarledighet 🙂 Det är nu vi förväntas vara pigga och ska kunna prestera som aldrig förr, och...

Coast to Coast USA – på cykel!

Jonas Albäck har gjort en ’Coast to Coast’ på cykel och ligger efter det etta i paceUP!s Topp 100 liga. Vi fick möjligheten att intervjua honom om...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Frida Södermark: Mara med Klara

Inte trodde jag att det så snart efter Klaras födsel skulle bli tal om mara. Men om två veckor ganska exakt så är det dags och med ett snabbare mål...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.