Race Report Tjejmilen21K 2019

29 April 2019

Nästan allt stämde under Tjejmilen21K i lördags. Härligt väder, skön stämning och jag lyckades hålla mig till planen att springa i min tänkta marathon-fart. Ett snitt på 4:37/km krävs för att springa sub 3h & 15min på ett marathon och jag höll 4:38, så inte allt för långt ifrån! Det enda som inte stämde helt var att det kändes ganska tufft att hålla den farten bara under en halvmara, så att orka dubFoto: Frank Johan Ahlbergbla distansen blir tufft.

Foto: Frank Johan Ahlberg

 

Formen känns dock på G, efter att ha fått till bra och regelbunden träning hela vintern, en riktigt bra träningsvecka i Portugal och nu 2 lite lugnare veckor som återhämtning. Har dock mina misstankar om att det var pollen som spökade lite i lördags, då jag har börjat känna av det mer och mer och halterna är extremt höga på björken just nu. Är man känslig mot pollen så sväller slemhinnorna och syreupptagningsförmågan försämras när man springer. Hoppas därför verkligen att halterna hinner gå ner till både Göteborgsvarvet och framförallt Stockholm Marathon!

Det är nu mindre än 5 veckor kvar till Stockholm Marathon och jag kommer att lägga fokus på marathonfart under den specifika träningsfasen nu. Något som också fungerar riktigt bra för mig är att tävla mig i form, då jag har lättare att pusha mig lite extra så fort nummerlappen åker på! Därför blir det något kul lopp nästan varje helg fram till maran. Både ett millopp i form av ett seedningslopp till Göteborgsvarvet och sen självaste Göteborgsvarvet den 18:e maj. Varvet är helt klart ett favoritlopp, men som jag börjar få lite blandade känslor till eftersom jag har sprungit det 5 år i rad och persat varje gång(no pressure!!!)  Det börjar bli kämpigt nu när jag är nere på 1:35, men målet på sub 1:30 i år finns kvar. Går det inte nere i Götet, så finns det alltid Stockholm Halvmarathon och Köpenhamn Halvmarathon i höst.

Löppass den här veckan:

  • måndag: vila/alternativ träning(styrka)
  • tisdag: snabbdistans/tröskel med Ssideline City Run Club
  • onsdag: backpass i Hammarbybacken(Swiss Alpine Marathon närmar sig…)
  • torsdag: coacha ett intervallpass för TSM Running
  • fredag: vila/alternativ träning(simma)
  • lördag: 10km Seedningslopp till Göteborgsvarvet
  • söndag: 32km långpass som coach för TSM Running

 

Blir en fin mix av löppass och självklart så måste man komplettera med lite styrka och yoga som löpare 😉 Försöker även få till lite simning och cykelpass för att hålla någon sorts grund för eventuella triathlonutmaningar framöver…

to be continued…

/Natalie

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.