Training Camp Portugal

8 April 2019

Att åka iväg på träningsläger är inte dumt alls, särskilt inte när det är temat ”Allt om löpning”! Att få nörda ner sig i löparbubblan med likasinnade, äta, träna, chilla och koppla bort vardagen gör under för både kropp och själ. Det är dock en utmaning att hålla balans mellan träning och återhämtning när man ökar på sin träningsdos så pass mycket, så man kan få till en formtopp istället för att bli nedtränad. Min balans bestod av att slänga in en hel del yoga, lite styrka och jag lyckades även få till både ett simpass och cykelpass!

fotocred: Susanne Wallebom

I år var jag med som löpcoach tillsammans med ett gäng andra ledare från TSM Running, till skillnad från förra året då jag åkte ner som deltagare. Därför blev det stort fokus på löppassen, hålla farter och lära sig hitta runt på de olika rundorna… Jag har insett att kartläsning inte är min starkaste sida, men farthållare skulle jag nog kunna bli 😉 Fast farten gick helt klart att diskutera efter passen beroende på vilken klocka man har….  Det blev i alla fall en ordentlig veckodos på totalt 120km löpning, som fördelades så här:

  • Söndag: 5km morgonjogg på stranden + löpteknik och 12km distans på eftermiddagen
  • Måndag: 20km tröskel(3km uppjogg-3km marafart-4st 2km-intervaller i halvmarafart och 2st 1km i milfart). Helt klart veckans tuffaste pass och vi körde även 6km recovery run på eftermiddagen.
  • Tisdag: 55km kuperad cykeltur & intervaller på stadion: 5*4*200m @3:20
  • Onsdag: 6km lätt morgonjogg på stranden
  • Torsdag: Bergspasset 14km i bergen + 28km långpass hem till hotellet(med 2 fikastopp)
  • Fredag: Mustafa Mohameds mixade intervaller 3*(4min-30s*4)
  • Lördag: 7km distans

Fotocred: Frank Johan Ahlberg

Innan den här träningsveckan hade jag trappat upp veckodistansen långsamt från 4mil/vecka i november till 7mil/vecka i mars. Så att köra 12 mil är helt klart tufft för kroppen…Det känns som jag har lyckats hålla en bra balans med alternativ träning och återhämtning, så hoppas att kroppen håller med.

I år hade vi grymma Daniel Breece på plats för de som ville variera träningen med cykling. Så jag tog chansen och hängde på honom och två norrmän i tisdags på en magiskt vacker cykeltur på 55km. Det är väldigt kuperat kring Monte Gordo, så det blev en riktigt fin genomkörare och årets premiärtur!

fotocred: Daniel Breece

Det blir helt klart en lugn återhämtningsvecka efter det här, för att kunna få till en formtopp i slutet av april/maj, då alla lopp drar igång. Första loppet blir Tjejmilen 21K i slutet av april, då jag inte kommer ha något prestationsmål mer än att känna lite på formen inför Göteborgsvarvet och ASICS Stockholm Marathon. Men känner jag mig själv rätt, så kommer jag inte hålla igen…. 😉

 

/Natalie

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.