Bokslut 2018/2019

9 April 2019

En tillbakablick på säsongen 2018/2019. 269:30 timmar (- 6 % jfm. i fjol) och 224 träningspass (- 3 pass jfm. ifjol) blev det totalt. Positivt att jag nu har två hela säsonger med riktigt bra träningskontiniutet. Denna säsong har endast innehållit en sjukperiod där jag varit helt däckad ( april – 10 dgr) i halsfluss och två perioder (november och mars – 1-2 veckor vardera) med en seg förkylning som tagit ner min förmåga. En gissning är dock att träningsbelastningen blev lite för hög i december då jag efter säsongens kanske bästa tävlingsinsats (Craft Ski marathon) i början av januari började känna mig väldigt sliten och tappade helt kraft och tempo. Trappade därför ner på träningen i januari, februari och mars. Trots det återfick jag aldrig riktigt känslan av att vara pigg i kroppen. En annan bidragande orsak kan vara att jag åter ökat lite i vikt efter att pausat “viktminskningsprojektet”. Var definitivt för tung för mina skidor under Vasan. Jag lyckades med flera av mina mål, bl.a. mängd rullskidor och skidor, genomförande av Klarälvsloppet, Vasaloppet och Årefjällsloppet samt att jag även lyckades nå mitt seedningsmål (led 4) till Vasan. Däremot var jag långt ifrån att nå mitt resultatmål (medalj) på Vasan. Jag lyckades inte heller med att få till så många pass styrka, teknik och tempo som önskat. Totalt blev det 141 mil (+ 19 % jfm. ifjol) på rullskidor och 124 mil (- 9 % jfm. i fjol) på längdskidor, varav 96 mil (- 9 % jfm. i fjol) före Vasaloppet under aktuell vintersäsong. I övrigt kan noteras 12 mil (ingen skillnad)  löpning och 27 pass (- 48 % jfm. ifjol) styrketräning.

77 % av träningen har genomförts med intensiteten ansträngande eller ganska ansträngande. Av resterande hade cirka 7 % en lättare ansträngningsnivå och cirka 16 % en högre ansträngningsnivå.

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Frida Södermark: Mara med Klara

Inte trodde jag att det så snart efter Klaras födsel skulle bli tal om mara. Men om två veckor ganska exakt så är det dags och med ett snabbare mål...

paceUP! Nyhetsbrev – December 2022

Vi närmar oss årsskiftet och det gäller att göra en sista koll på budgeten för att få ut det mesta, för att sen lägga en bra grund för 2023 års...

Karo Move for a Smile

Under de senaste veckorna har Karo’iter över hela Europa aktiverat sig för att bidra till Move For a Smile. Ett event som anordnades genom Karo...

Vinnare Säsong 3, 2022

Vår tredje paceUP! säsong är över och avslutades den 30 september. I topp tre enligt bild nedan hade vi på första plats Rowan Knight från Sydney,...

paceUP! Nyhetsbrev – augusti 2022

Augusti månad och vi är tillbaka efter en välförtjänt sommarledighet 🙂 Det är nu vi förväntas vara pigga och ska kunna prestera som aldrig förr, och...

Coast to Coast USA – på cykel!

Jonas Albäck har gjort en ’Coast to Coast’ på cykel och ligger efter det etta i paceUP!s Topp 100 liga. Vi fick möjligheten att intervjua honom om...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Frida Södermark: Mara med Klara

Inte trodde jag att det så snart efter Klaras födsel skulle bli tal om mara. Men om två veckor ganska exakt så är det dags och med ett snabbare mål...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.