2016 års bokslut

31 December 2016

Kan enkelt sammanfatta det här året så här. Det blev ett år med väldigt många förkylningar. För mycket stress på jobbet. Ovanligt lite träning men också bra saker.

Har under hela året träna crawl en gång i veckan och nu börjar jag märka att det ger resultat. Det är en sak som varit positiv i år.

Januari

Började redan i januari att springa lopp, var anmäld till Stadion marathon men innan start bytte jag till halvmarathon distansen för det var kallt och jag har problem med en förfrysningsskada på min ena kind. Jag stannade inte vid 21 km utan fortsatte till 26 för att få till ett bra långpass, vilket var dumt för min kind. Dagen efter var det TSM träning och 24 km på schemat. Så nöjd att greja 50k på två dagar!

Slutet av januari var det dags att åka till Karlstad för att springa 6-timmars i Våxnäshallen. Det gick ganska bra och jag slutade på en femteplats.

Februari

Var med på Mikael F utmaning spring tills du stupar och klarade av att vara med nästan halva månaden.

Sen slog influensan till. Hög feber och helt utslagen.

Mars

När jag väl började komma ur influensan så fick jag ryggskott. Februari och Mars månad blev inget att hänga i julgranen när det gällde träning.

April

April månad fick jag möta våren i Paris. Var för första gången reseledare för Springtime till Paris marathon. Det var hur kul som helst. Jag och min reseledare kollega Greger fick högsta betyg från deltagarna som var med på resan. Det gjorde gott i min själ. Loppet var ett av de längsta maraton jag sprungit. Kvällen innan åt jag en sorts godis med kaffesmak, hur gott som helst. Det jag inte visste var att om jag åt för mycket så kunde en viss laxerande effekt uppstå… vilket var det som hände så när det var dags att starta så var jag yr och kände mig inte helt bra. Vilket visade sig ganska snart under loppet, men i mål kom jag och fick min medalj och min finisher tröja.

Åkte till Portugal som löparansvarig för Springtime på en av deras trainingcamp, temat denna vecka var Friskis&Svettis. Det var en vecka med härliga människor och varm sand mellan tårna. Närmare 120km löpning.

Maj

När jag kom hem från den vecka så fylldes mina dagar med arbete. Var utlånad från mitt ordinarie jobb för att arbeta med Eurovision song contest. Alltså vilken grej, är så tacksam att jag fått vara en del av detta spektakel. Nu är det så att Eurovision inte bara är en tävling utan det är så mycket mer. Två veckor kan man säga att tävlingen pågår och det är tidiga morgnar till sena kvällar. Hann ändå med att träna några löppass och avverka en förkylning under den här tiden. Finalen var den 14 maj och dagen efter hade alla vi som arbetat avslutning på Euroclub som var uppbyggd nedanför slottet. Både kul och sorgligt.

Maj bjöd även på Göteborgsvarvet, åkte dit med förhoppning om att kunna göra ett lopp som gav mig självförtroende igen efter att Paris inte gått så bra. Det blev en halvmara med en skön löparkänsla och otroligt jämn fart. Min man som följde mig via internet sa att det var hur trist som helst att följa mig för det skilde typ 2 sekunder mellan varje 5k passering. Ingen dramatik alls med andra ord. 

Juni

Strax därefter sprang jag mitt 10:e marathon på raken i Stockholm och belönades med en special medalj med mitt namn ingraverat. Efter målgång firade jag och flera vänninor med skumpa vid paviljongen på Östermalms IP.

Sprang det nya loppet STHLM10 fantastisk fin bana runt staden. Tiden var okej med tanke på en massa coach uppdrag jag haft dagarna innan samt att jag cyklar till och från jobbet vilket ger 34km cykling varje dag.

Träningsmässigt var det kanske inte en katastrof men det var en massa förkylningar som avlöste varandra under våren.

Juli

I börja på juli åkte jag och Carina till Göta kanal för att springa 200km på fem dagar tillsammans med en massa andra trevliga människor. Väldigt nöjd med att jag klarade det. Fick en stor blåsa på en tå och skavsår på skinkorna men bortsett från det så var kroppen helt med i matchen och jag kände mig stark.

Mikael F hade sommaredition av spring tills du stupar med bankgaranti under julimånad. Där man ska springa eller gå lika många kilometer som datumet är. Alltså 1 juli=1km, 2 juli=2km och så vidare. Och det man sprang utöver det fick man spara på banken. Vilken tur för mig som satte in ganska många kilometer på banken i och med Göta kanal run. Har nog aldrig sprungit så många kilometer som jag gjorde den här månaden någonsin i mitt liv.

Sommaren var fin och det blev både löpning och styrketräning i form av cirkelträning.

August. September. Oktober. November

Sen kom hösten och förkylningarna drog igång igen. Fick ställa in Tjejmilen som jag hade fokuserat på och ville så gärna göra en bra tid, bättre än året innan. Fick lite revansch senare med Hässelbyloppet som jag fick bra löparkänsla på och ska definitivt springa igen.

Åkte till Bordeaux som reseledare åt Springtime, denna gång för Medoc marathon. Även denna gång tillsammans med Greger. Även denna gång uppskattade deltagarna oss och gav oss lika bra betyg som i våras. Loppet var något av en upplevelse, alla är utklädda. Eftersom man springer igenom 22 vinslott/vingårdar så är det många vinstopp efter banan. Ingen som var berusad. Många stannade och dansade till de liveband som fanns lite här och var efter banan. Rekommenderas verkligen!

Träningen fick en ordentlig dip under hösten. Motivationen till träning som bortblåst. Men något hade hänt, helt plötsligt hade farten ökat och jag sprang snabbare på samma ansträngning som tidigare i en långsammare fart. Magisk känsla.

Tyvärr började jobba galet mycket efter semestern och till slut brakade jag, orken tog slut, jag blev arg mot alla. Trött. Trött. Klarade inte riktigt av att springa men att köra högintensiv träning gick bra. All träning där jag inte kunde tänka funkade och jag kände mig hel efter dessa pass.

Åkte på trainingcamp till Portugal på höstlovet, temat var familjevecka så jag tog med sonen och lämnade gubben hemma. Vi hade det hur bra som helst. Det var 220 deltagare varav 110 stycken var barn. Så mycket kärlek och glädje som det var under den här veckan har jag nog aldrig upplevt och då har jag verkligen varit nere på toppenveckor där allt har varit hur bra som helst. Men den här veckan innehöll något mer, måste ha varit alla underbara barn och ungdomar som spred all livsglädje runt omkring sig.

December

Nu är det december och jag har än en gång drabbats av en förkylning. Denna gång har jag varit däckad en vecka. Har lagt på mig några för många kilon under hösten, vilket retar mig enormt. Ser bilder på mig från i våras där jag ser vältränad och vältrimmad ut och nu plufsig och lönnfet – inge kul. Idag är det nyårsafton och jag är ännu inte tillbaka helt efter förkylningen som drabbade mig i början av månaden. Väger väldigt mycket mer än vad jag brukar så jag måste ta tag i träningen och kosten för att komma tillbaka till normal form.

Annandag jul

På annandagen drog jag och flera kompisar till Örebro. Jag och Janne åkte tillsammans och det var härligt att få lite tid att snacka med honom för det var länge sedan. Sprang mitt 20:e marathon i Tybblelundshallen, 218 varv på en inomhusbana. Var inte förberedd för att springa ett helt marathon men tänkte att det blir en bra start på träningen inför Karlstad i slutet av januari. Ville gärna komma under fem timmar, ingen tid jag skulle normalt skulle vara nöjd med om jag är tränad för distansen, men nu är jag inte tränad för distansen. Tränad för 15km, resten får gå på vilja och pannben tänkte jag. 
När det var sex kilometer kvar av loppet så ser jag att jag kommer behöva öka farten för att greja det. Känner inte så stor lust till det, vid fem kilometer kvar tänker jag att jag kommer ångra mig om jag inte försöker. Så jag bestämmer mig för att försöka. Startar långspurten och ökar farten till runt 6 min/km. Janne hejar på mig och säger åt mig att jag kan greja det här om jag kämpar på. Jag sackar lite något varv för det känns som jag ska kräkas upp alla Ahlgrens bilar som jag ätit under loppet, då säger han åt mig att öka farten. Då gör jag det, avslutar sista varvet på 5.11min/km! Klarar loppet med 32 sekunders marginal till fem timmar. Så klart nöjd med det men nöjdast är jag med den långspurten jag gjorde och hur bra kroppen svarade på den ökade farten så sent in i loppet. Farten finns alltså, nu ska bara uthålligheten få en chans att komma tillbaka. 

Mot nya mål?

Har hela hösten funderat över vad jag ska träna mot härnäst. Har inget direkt mål att träna inför. Innan jag började med den här sammanställningen så skrev jag ned mina tankar om 2017 års träning och jag tror att jag har en plan för hur kommande år ska se ut. Ska fundera på om målet jag satt upp är tillräckligt attraktivt och om jag kommer att känna mig tillräckligt utmanad inför att nå det målet. Hoppas det!

Slutligen önskar jag alla ett riktigt Gott slut och Gott nytt år!

2 Comments

  1. Marie

    Tack det samma!

    Reply
  2. Jan-Erik

    Gott nytt år på dig

    Reply

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Sommarens Nyhetsbrev 2024

Sommaren är här och det betyder att det är dags att kicka igång massor av spännande utmaningar! På paceUP! är vi supertaggade över att företag,...

Viktig uppdatering: Ändringar i API för att anpassa paceUP! till Garmin

Kära paceUP! Användare, Vi kontaktar er för att informera om viktiga ändringar gällande vår integration med Garmin. Garmin har meddelat ändringar i...

Urgent Update: API Changes Required for Garmin Integration

Dear paceUP! Users, We are reaching out to inform you of important changes regarding our integration with Garmin. Garmin has announced modifications...

paceUP! Nyhetsbrev – Februari 2024

Träningsåret har rivstartat på paceUP! och vi är redan inne i februari. Med nya kunder och nya välgörenhetssamarbeten känner vi oss övertygade om...

paceUP! Nyhetsbrev – November 2023

Lanseringen av paceUP! Tyskland är live och vi har tagit oss an den kanadensiska marknaden! Hela paceUP! plattformen finns nu tillgänglig på tyska...

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.