Frida Södermark: Mot målet med ett hinder på vägen

28 April 2021

Nu har jag och min fripassagerare i magen kommit in i vecka 30 och jag kommer sakna magen tror jag. En sprallig bebis som gör mig sällskap dagarna i ända, men sover när jag springer. Och jag kan fortfarande springa mycket och långt. Glad att vi vill samma. Mitt mål är som bekant att få ihop minst 100 km i veckan fram till nedkomsten i juli. Det har absolut inte varit några problem. Jag är glad varje dag det fungerar så bra.

Från den 1 januari har jag snittat 14 mil i veckan. Vid närmare eftertanke är det mer än jag brukar snitta januari-april. Jag älskar att slå rekord. Tävla mot mig själv. Det har blivit brutala veckor på 18-20 mil och några lite lugnare i mina mått mätt. Men jag vill verkligen understryka. Det är en tävling mot mig själv och ingen annan. Inget jag heller rekommenderar en gravid kvinna att prova.

Fast i lördags stötte jag på patrull. Skulle ge mig iväg på ett långt pass. Springa från punkt A till punkt B. 38 km. Efter några kilometer kändes det inte helt 100. Något hade brustit i höger baksida. Ibland kan man springa bort det onda. (Ja det är sant). Men nu blev det värre för varje kilometer. Jag känner min kropp och kan skilja på ok ont och dåligt ont. Detta var dåligt ont. Min bror fick plocka upp mig efter halva sträckan.

Lite surt att det inte kunde bli några 100k denna vecka. Men som sagt. Jag har snittet på min sida. Och utmaningen handlar om att kunna springa långt gravid ända in i kaklet. Sannolikheten att det kan bli verklighet är nu större då jag bröt i lördags. Känner mig klok. Snart är jag på banan igen. Denna vecka blir det återigen 100. Fel! Inget filnamn angivet.

/Frida

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Äntligen tävling Race report Ironman Finland Tahko/Kuopio

Äntligen blev det att tävla. Som jag väntat, tränat och laddat för detta lopp. Rapporten kommer någon månad sent. Jag är faktiskt nu på väg till...

Lisa springer vidare starkare, i skärgården med Per å når ÖTILLÖ VM-mål

På bussen kliver vi ombord 10.30. Trots att jag förberett mig i över 2 år blev det stressigt på söndagsmorgonen den 5e september 2021. Vad gör jag...

Andreas Ahlin: Tillbaks i vardagsrytmen

Nu har man kommit tillbaks från semestern och in i vardagsrytmen igen. Jag har kommit igång bra med träningen efter semestern och börjar känna ett...

Race Report Swedeman 2021

Bor man i Åre och är triatlet så är det klart man måste ta sig an Swedeman! När många större lopp har blivit inställda under pandemin valde jag att...

Frida Södermark: Lopp mellan två amningar

I helgen var vi i Idre för att springa Salming Idre Fjällmara. Eller inte jag. Ingen egentligen för detta lopp har fyra distanser där ingen är den...

Intervju med vinnaren av den 2:a säsongen 2021!

STORT grattis till Anna, vinnaren av den 2:a paceUP!-säsongen 2021! Här kommer en kort intervju med vinnaren: Namn: Anna Rolin Ålder: 53...

Jennys Sommarutmaning

Idag är sista dagen av Frida Södermarks Sommarutmaning, så glöm inte att logga dina sista pass idag 🌼. Varje aktivitet är en chans att vinna!...

paceUP! Nyhetsbrev Juni 2021

Newsletter in English  Snabba på och hämta en kopp kaffe - det är dags för månadens läsning från paceUP! Företagsutmaningar som skapar starkare...

🌼 Fridas Sommarutmaning 🌼

Nu när många lopp och gemensamma träningspass fortsatt ställs in får vi se till att peppa varandra extra mycket. PaceUP! vill hålla dig fortsatt...

Run4Nepal – A Virtual Running Race

EWB KTH is organizing an event called Run4Nepal which will be a virtual running race taking place from May 17th to May 23rd, 2021.  Here...

Äntligen tävling Race report Ironman Finland Tahko/Kuopio

Äntligen blev det att tävla. Som jag väntat, tränat och laddat för detta lopp. Rapporten kommer någon månad sent. Jag är faktiskt nu på väg till...

Lisa springer vidare starkare, i skärgården med Per å når ÖTILLÖ VM-mål

På bussen kliver vi ombord 10.30. Trots att jag förberett mig i över 2 år blev det stressigt på söndagsmorgonen den 5e september 2021. Vad gör jag...

Andreas Ahlin: Tillbaks i vardagsrytmen

Nu har man kommit tillbaks från semestern och in i vardagsrytmen igen. Jag har kommit igång bra med träningen efter semestern och börjar känna ett...

Race Report Swedeman 2021

Bor man i Åre och är triatlet så är det klart man måste ta sig an Swedeman! När många större lopp har blivit inställda under pandemin valde jag att...

Frida Södermark: Lopp mellan två amningar

I helgen var vi i Idre för att springa Salming Idre Fjällmara. Eller inte jag. Ingen egentligen för detta lopp har fyra distanser där ingen är den...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.