Frida Södermark: Vad är väl ett hack i hälen?

1 September 2020

För ett och ett halvt år sedan bröt jag benet. Skenben och vadben. Typiskt dåligt för en löpare. Efter en osannolikt snabb rehab var jag snabbt på banan och sprang ett långlopp redan dryga två månader efteråt. Idag har jag nästan glömt att jag bröt benet. Plötslig minnesförlust. Det är oftast så med skador. Man kommer inte ens ihåg var det gjorde ont när man är igång igen.

Förra året hade jag tänkt persa på alla håll och kanter. Men trots den snabba återkomsten blev det inte möjligt. Jag kunde springa i princip alla tävlingar det året. Fast göra det extra snabbt gick inte. Var en vinst bara att kunna vara med och springa ända upp till ultramarathon. Dessutom var det ändå ett år utan internationella mästerskap. Så brottet hade bra timing på något sätt.

Att ha brutit benet detta år hade kanske heller varken gjort från eller till. Finns liksom inga tävlingar. Fanns i alla fall inte. Några månader efter Coronas utbrott har det dock dykt upp lite möjligheter om än begränsade. I lördags sprang vi DM 5000m på bana. Och på lördag är det dags på riktigt. SM i marathon. För eliten. Med en hårsmån har jag lyckats bli en av de som får springa varvbanan ute på Djurgården. Hann som tur var fixa till en på gränsen tillräcklig seedningstid förra året veckan innan jag bröt benet. Puh.

Igår under mitt långpass trillade jag handlöst på en grusväg. Tog emot mig med knä, armbåge och händer. Satte mig i diket för att andas ut och utvärdera utfallet. Nej inget var brutet eller stukat. Knät väldigt blodigt dock. En dam kom ut från det intilliggande huset och frågade om jag verkligen inte behövde omplåstring och skjuts hem. Jag tackade vänligt för omtanken. Men nej tack. Jag ville göra klart mitt långpass. Komma upp i veckans 200 km vilka till och med blev 202 km eftersom jag hade sprungit vilse under passet. Klart jag skulle kunna springa 6 km hem när det knappt ömmade. Min smärttröskel är hög. Om det är bra eller dåligt kan diskuteras ibland.

Såg fram emot en eftermiddag och kväll på balkongen med min bok och några korsord. Mat och godis. Tvättade mina sår. Visst, det på knät var lite djupt. Men ett plåster skulle nog duga. Det tyckte inte min sambo när han kom hem. Var faktiskt ett hack i knät. Ett riktigt djupt. Kunde hålla med om att man såg en bit in i kroppen. Suck. Men akuten. Jag ville softa. Ja ja. Vi åkte dit. Tur att han ser till att jag tar hand om mig ordentligt. Läkaren sa att man såg lite av muskeln och vitt fluff nere i hacket. Fyra stygn. Men vad är ett hack i hälen. På lördag springer jag SM i marathon. Hoppas ni hejar.

Vänliga hälsningar Frida Södermark 

0707-592734

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Viktig uppdatering: Ändringar i API för att anpassa paceUP! till Garmin

Kära paceUP! Användare, Vi kontaktar er för att informera om viktiga ändringar gällande vår integration med Garmin. Garmin har meddelat ändringar i...

Urgent Update: API Changes Required for Garmin Integration

Dear paceUP! Users, We are reaching out to inform you of important changes regarding our integration with Garmin. Garmin has announced modifications...

paceUP! Nyhetsbrev – Februari 2024

Träningsåret har rivstartat på paceUP! och vi är redan inne i februari. Med nya kunder och nya välgörenhetssamarbeten känner vi oss övertygade om...

paceUP! Nyhetsbrev – November 2023

Lanseringen av paceUP! Tyskland är live och vi har tagit oss an den kanadensiska marknaden! Hela paceUP! plattformen finns nu tillgänglig på tyska...

Fånga hälsa och energi på 5 Minuter med paceUP!s populära skrivbordsträning

I dagens moderna arbetsmiljö spenderar vi allt mer tid framför våra skrivbord, och det är vanligt att bli fast i en stillasittande position under...

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.