Hål i foten

10 May 2017

När man står inför de lite större träningsmålen hör det till att man blir lite nojig. Jag hoppas således att de senaste dagarnas mystiska smärta i högerfoten, som bara kommer när jag försöker springa men försvinner så fort jag växlar ner till gång, är en sorts hjärnspöke. Eller åtminstone bara en högst tillfällig liten känning. Förhoppningsvis träffar jag Naprapat-Björn på Gutavallen i kväll och kan rådgöra lite.

Kungsholmen Runt har ju seglat upp som steg 1 i första halvårets 1-2-3-slagserie, där en tid runt 1:18 på halvmaran sedan ska följas upp med sub 35 på 10k och 4:30 på 1500m. Formen känns snuskigt bra och då är det ju extra försmädligt om något går sönder. Samtidigt är risken för haveri alltid stor när man är i toppform, eftersom formen är resultatet av att man legat och slirat på gränsen av vad man pallar under en ganska lång tid.

Förra onsdagens tusingar på vallen var ett sådant riktigt formbesked. De skulle springas kontrollerat utan totalmaxning och jag hade tänkt mig strax under 3:40 i snitt. Det blev 3:29, med 70-80 sekunders lätt joggvila, och trött var jag inte förrän de 2-3 sista. Jag hade lätt kunnat köra 3-4 repetitioner till om jag haft tid, men träningsfönstret dikteras av Idas träning.

Även söndagens korta långpass kändes positivt, med en avslutande fartökning efter 17,5 km, med en 3:35-km slätt följt av 3:53 uppför Färjeledsbacken. Återigen, utan att köra på rött.

Det var under helgen jag först kände av foten, men under långpasset kändes ingenting. Sedan lite känning även på måndagens lätta jogg i Hemse. Vila i går, och så skulle jag köra ett kort tröskelpass på lunchen i dag. Foten protesterade redan under uppvärmningsjoggen och då lade jag ner ambitionerna för dagen och koncentrerade mig på att slicka såren. Ingen katastrof så långt, men nu får foten för h-e inte balla ur för då skriker jag så det hörs till Flagstaff.

5 Comments

 1. Rasmus

  Detsamma till dig!

  Reply
 2. Tomas

  Du lär få träffa folk i alla fall. 😀
  Lycka till på lördag! Det ser ut att bli perfekta förhållanden med sol, 13 grader och svaga vindar.

  Reply
 3. Rasmus

  Härligt att höra! Det är milen för mig. Hoppas slå mina 39:04 från Premiärmilen och komma under 38:30. Göteborgsvarvet kommer helgen efter men står i sista startgruppen så har inte alltför höga förhoppningar där 🙂

  Reply
 4. Tomas

  Tack! Bättre i dag, tack och lov. Man blir ju väldigt hypokondrisk när de lite viktigare tävlingarna står för dörren…
  Själv då? Är det halvmaran eller milen som står på menyn, och hur är formen?

  Reply
 5. Rasmus

  Håller tummarna att det löser sig snarast! Förhoppningsvis ser jag dig i vimlet på lördag 🙂

  Reply

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Viktig uppdatering: Ändringar i API för att anpassa paceUP! till Garmin

Kära paceUP! Användare, Vi kontaktar er för att informera om viktiga ändringar gällande vår integration med Garmin. Garmin har meddelat ändringar i...

Urgent Update: API Changes Required for Garmin Integration

Dear paceUP! Users, We are reaching out to inform you of important changes regarding our integration with Garmin. Garmin has announced modifications...

paceUP! Nyhetsbrev – Februari 2024

Träningsåret har rivstartat på paceUP! och vi är redan inne i februari. Med nya kunder och nya välgörenhetssamarbeten känner vi oss övertygade om...

paceUP! Nyhetsbrev – November 2023

Lanseringen av paceUP! Tyskland är live och vi har tagit oss an den kanadensiska marknaden! Hela paceUP! plattformen finns nu tillgänglig på tyska...

Fånga hälsa och energi på 5 Minuter med paceUP!s populära skrivbordsträning

I dagens moderna arbetsmiljö spenderar vi allt mer tid framför våra skrivbord, och det är vanligt att bli fast i en stillasittande position under...

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.