Jenny Nae: Å-simmet

10 October 2021

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna tävling har som många andra flyttats flera gånger och nu blev den av tillslut. Och det var i grevens tid för kallt var det i vattnet, mellan 14-15 grader.

Det var en fin dag och solen sken så man var ganska varm när man väntade på starten vilket var skönt. Innan start stod vi och velade om hur mycket neopren man skulle ha på sig, vantar, sockor, mössa eller dubbla badmössor. Jag beslutade mig för att kör utan sockor och vantar men med en värmelinne under våtdräkten.

Så var det dax för start, 5 min kvar och vi vadade ner i vattnet men usch så kallt här kan jag inte stå och vänta i 5 min så upp igen på land för att hoppa i 30 sek innan start. En liten chock för andningen när det kalla vattnet kom in i våtdräkten men det gick ganska snabbt över och jag kom in i ett bra simflow. Man simmar medströms i ån men idag kändes det inte som medströms för det blåste ganska mycket motvind och på de lite mer öppna partierna mot slutet känds det motigt, Första halvan av loppet kändes bra, och jag njöt till och med, men sedan började händerna domna lite och det var svårt att hålla ihop fingrarna och jag kände även att benen började bli kalla. Så äntligen såg jag bryggan där målgången var, bara att försöka öka på sista biten. Upp ur vattnet och försökte springa imål men benen var lite för kalla så det blev någon stapplande gång in i mål. kanske inte min finaste målgång haha. 😀

Där avslutade jag nog årets utesäsong för simning och jag går in och fortsätter att nöta längder och följa linjer under höst och vinter. Kanske blir utepremiären nästa år vid Å-simmet den 28 maj 2022!? Jag rekommenderar start att testa Å-simmet då det är en mysig simning i fin natur, längs åkrar med kor, förbi ett slott och hängade växter ner i vattnet.
/Jenny Nae

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Viktig uppdatering: Ändringar i API för att anpassa paceUP! till Garmin

Kära paceUP! Användare, Vi kontaktar er för att informera om viktiga ändringar gällande vår integration med Garmin. Garmin har meddelat ändringar i...

Urgent Update: API Changes Required for Garmin Integration

Dear paceUP! Users, We are reaching out to inform you of important changes regarding our integration with Garmin. Garmin has announced modifications...

paceUP! Nyhetsbrev – Februari 2024

Träningsåret har rivstartat på paceUP! och vi är redan inne i februari. Med nya kunder och nya välgörenhetssamarbeten känner vi oss övertygade om...

paceUP! Nyhetsbrev – November 2023

Lanseringen av paceUP! Tyskland är live och vi har tagit oss an den kanadensiska marknaden! Hela paceUP! plattformen finns nu tillgänglig på tyska...

Fånga hälsa och energi på 5 Minuter med paceUP!s populära skrivbordsträning

I dagens moderna arbetsmiljö spenderar vi allt mer tid framför våra skrivbord, och det är vanligt att bli fast i en stillasittande position under...

Uppdatering

Dags för en liten notering igen. Efter nytt jobb 2018 blev träningen lidande men ur det perspektivet blev pandemin en räddning. 2020-2021 blev det...

30 minuter om dagen med paceUP! är allt som behövs

Att träna 30 minuter om dagen är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam livsstil. Regelbunden motion kan bidra till att minska risken för...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.