Jenny Nae: Å-simmet

10 October 2021

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna tävling har som många andra flyttats flera gånger och nu blev den av tillslut. Och det var i grevens tid för kallt var det i vattnet, mellan 14-15 grader.

Det var en fin dag och solen sken så man var ganska varm när man väntade på starten vilket var skönt. Innan start stod vi och velade om hur mycket neopren man skulle ha på sig, vantar, sockor, mössa eller dubbla badmössor. Jag beslutade mig för att kör utan sockor och vantar men med en värmelinne under våtdräkten.

Så var det dax för start, 5 min kvar och vi vadade ner i vattnet men usch så kallt här kan jag inte stå och vänta i 5 min så upp igen på land för att hoppa i 30 sek innan start. En liten chock för andningen när det kalla vattnet kom in i våtdräkten men det gick ganska snabbt över och jag kom in i ett bra simflow. Man simmar medströms i ån men idag kändes det inte som medströms för det blåste ganska mycket motvind och på de lite mer öppna partierna mot slutet känds det motigt, Första halvan av loppet kändes bra, och jag njöt till och med, men sedan började händerna domna lite och det var svårt att hålla ihop fingrarna och jag kände även att benen började bli kalla. Så äntligen såg jag bryggan där målgången var, bara att försöka öka på sista biten. Upp ur vattnet och försökte springa imål men benen var lite för kalla så det blev någon stapplande gång in i mål. kanske inte min finaste målgång haha. 😀

Där avslutade jag nog årets utesäsong för simning och jag går in och fortsätter att nöta längder och följa linjer under höst och vinter. Kanske blir utepremiären nästa år vid Å-simmet den 28 maj 2022!? Jag rekommenderar start att testa Å-simmet då det är en mysig simning i fin natur, längs åkrar med kor, förbi ett slott och hängade växter ner i vattnet.
/Jenny Nae

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Frida Södermark: Mara med Klara

Inte trodde jag att det så snart efter Klaras födsel skulle bli tal om mara. Men om två veckor ganska exakt så är det dags och med ett snabbare mål...

paceUP! Nyhetsbrev – augusti 2022

Augusti månad och vi är tillbaka efter en välförtjänt sommarledighet 🙂 Det är nu vi förväntas vara pigga och ska kunna prestera som aldrig förr, och...

Coast to Coast USA – på cykel!

Jonas Albäck har gjort en ’Coast to Coast’ på cykel och ligger efter det etta i paceUP!s Topp 100 liga. Vi fick möjligheten att intervjua honom om...

Intervju med vinnaren av den 3:e säsongen 2021!

STORT grattis till Kjell-Arne, vinnaren av den 3:e paceUP!-säsongen 2021! Här kommer en kort intervju med vinnaren: Namn: Kjell-Arne Ålder: 73 år...

Intervju med vinnaren av den 2:a säsongen 2021!

STORT grattis till Anna, vinnaren av den 2:a paceUP!-säsongen 2021! Här kommer en kort intervju med vinnaren: Namn: Anna Rolin Ålder: 53...

Jennys Sommarutmaning

Idag är sista dagen av Frida Södermarks Sommarutmaning, så glöm inte att logga dina sista pass idag 🌼. Varje aktivitet är en chans att vinna!...

Lisa springer vidare med en smile and wave festival och vmkvartett

Vi gjorde ett val! Vi skapade vår Smile and Wave festival! I la France och vi kan i Cannes. Nu spelas den ärliga, roliga och häftiga film upp om hur...

Loulou Eriksson: Mina bästa lyssnartips för promenaden

Jag har aldrig varit bra på att lyssna på radion hemma. Man förflyttar sig hela tiden och om radion står på får jag svårt att hålla ordning på...

Lisa springer vidare med Stockholm ❤ Lisahjärtat

Mina tankar som jag skrev för exakt en vecka sedan. Efter en måndag ute i naturen, som jag aldrig berättade om att jag publicerat får ni gärna läsa...

Jenny Nae: Å-simmet

Så var året sista open water simning gjord. Den 15 september gick Å-simmet, en öppetvatten tävling där mansimmar 3300 m i Lödde Å i skåne. Denna...

Frida Södermark: Mara med Klara

Inte trodde jag att det så snart efter Klaras födsel skulle bli tal om mara. Men om två veckor ganska exakt så är det dags och med ett snabbare mål...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.