Jenny Nae: Sommar och tävlingssäsongen är igång!

9 August 2021

Jag har precis avslutat min semester som har varit underbar, Sverige har verkligen visat sig från sin bästa sida och jag har hunnit med både träning och mycket familjehäng! Det bästa av två världar! ❤ Och nu har vi väntat länge länge på att tävlingar ska få sätta igång och nu äntligen har det hänt. Jag har genomfört två tävlingar denna sommaren hittills, en swimrun tävling på Utö ÖtilltÖ och en halvdistans i triathlon, Öresunds triathlon.

Utö var en fantastisk vacker tävling och jag är så tacksam till Josefin Jangvert som frågade om jag ville köra med henne. Detta var i juni då triathlontävlingarna var inställda så jag tänkte varför inte! Det är lite utanför min comfort zone att springa med badmössa och simma med skor men med lite teknikträningar så fick vi ihop det och hade ett jätteroligt lopp! Jag älskar enkelheten i swimrun, att springa och simma genom att följa naturens egna bana. Det kommer definitivt bli fler swimrun men kanske inte i år…men man vet aldrig!

Swimrun är kul men jag saknade cyklingen lite så det var väldigt roligt när Öresunds triathlon dök upp i mitten av juli och jag fick chans att testa formen. Simningen var nog den värsta jag varit med om, det var väldigt blåsigt och vattnet var strömt så efter första vändningen kändes det som att man inte kom någonstans. Lite frustrerande men bara att bita ihop och tänka att det är samma för alla. Upp ur vattnet tillslut och ut på cyklingen på en varvbana där man möter varandra. Inser att en tjej simmat väldigt bra och tar upp jakten. Vi har medvind ena vägen och motvind andra vägen så det är en tuffa förhållanden. Jag tar in lite lite varje varv och går tillslut om henne med 1,5 varv kvar. Genomför min snabbaste cykling på 2.22. Ut på löpet och tänker att jag ska lägga mig på 4.30 och se hur det känns. Men benen bara går och känslan är underbar så genomför halvmaran på 1.29 utan att pusha mig något nämnvärt. Så känslan på loppet var väldigt positivt (förutom simningen) och det tar jag med mig framåt. Nu har jag några tyngre veckors träning framför mig innan mitt A-lopp för denna säsongen, Ironman Hamburg den 29/8.
/Jenny Nae

0 Comments

Submit a Comment

Please Login to Comment.

Äntligen tävling Race report Ironman Finland Tahko/Kuopio

Äntligen blev det att tävla. Som jag väntat, tränat och laddat för detta lopp. Rapporten kommer någon månad sent. Jag är faktiskt nu på väg till...

Lisa springer vidare starkare, i skärgården med Per å når ÖTILLÖ VM-mål

På bussen kliver vi ombord 10.30. Trots att jag förberett mig i över 2 år blev det stressigt på söndagsmorgonen den 5e september 2021. Vad gör jag...

Andreas Ahlin: Tillbaks i vardagsrytmen

Nu har man kommit tillbaks från semestern och in i vardagsrytmen igen. Jag har kommit igång bra med träningen efter semestern och börjar känna ett...

Race Report Swedeman 2021

Bor man i Åre och är triatlet så är det klart man måste ta sig an Swedeman! När många större lopp har blivit inställda under pandemin valde jag att...

Frida Södermark: Lopp mellan två amningar

I helgen var vi i Idre för att springa Salming Idre Fjällmara. Eller inte jag. Ingen egentligen för detta lopp har fyra distanser där ingen är den...

Intervju med vinnaren av den 2:a säsongen 2021!

STORT grattis till Anna, vinnaren av den 2:a paceUP!-säsongen 2021! Här kommer en kort intervju med vinnaren: Namn: Anna Rolin Ålder: 53...

Jennys Sommarutmaning

Idag är sista dagen av Frida Södermarks Sommarutmaning, så glöm inte att logga dina sista pass idag 🌼. Varje aktivitet är en chans att vinna!...

paceUP! Nyhetsbrev Juni 2021

Newsletter in English  Snabba på och hämta en kopp kaffe - det är dags för månadens läsning från paceUP! Företagsutmaningar som skapar starkare...

🌼 Fridas Sommarutmaning 🌼

Nu när många lopp och gemensamma träningspass fortsatt ställs in får vi se till att peppa varandra extra mycket. PaceUP! vill hålla dig fortsatt...

Run4Nepal – A Virtual Running Race

EWB KTH is organizing an event called Run4Nepal which will be a virtual running race taking place from May 17th to May 23rd, 2021.  Here...

Äntligen tävling Race report Ironman Finland Tahko/Kuopio

Äntligen blev det att tävla. Som jag väntat, tränat och laddat för detta lopp. Rapporten kommer någon månad sent. Jag är faktiskt nu på väg till...

Lisa springer vidare starkare, i skärgården med Per å når ÖTILLÖ VM-mål

På bussen kliver vi ombord 10.30. Trots att jag förberett mig i över 2 år blev det stressigt på söndagsmorgonen den 5e september 2021. Vad gör jag...

Andreas Ahlin: Tillbaks i vardagsrytmen

Nu har man kommit tillbaks från semestern och in i vardagsrytmen igen. Jag har kommit igång bra med träningen efter semestern och börjar känna ett...

Race Report Swedeman 2021

Bor man i Åre och är triatlet så är det klart man måste ta sig an Swedeman! När många större lopp har blivit inställda under pandemin valde jag att...

Frida Södermark: Lopp mellan två amningar

I helgen var vi i Idre för att springa Salming Idre Fjällmara. Eller inte jag. Ingen egentligen för detta lopp har fyra distanser där ingen är den...

Want new articles before they get published?
Subscribe to our Awesome Newsletter.